Isparta Basınında Bugün - 2 Aralık 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2011 10:42
Isparta Basınında Bugün - 2 Aralık 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Bizim burada ne işimiz var-''
TR 2 Ekonomi Bölgesi'nde yine kara tablo: Isparta'nın Kasım 2011 ihracatı 9,6 milyon dolara düştü. TR 2 Ekonomi Bölgesi'nde son sıradayız. Milli Ekonomiye katkımız sıfır düzeyinde.

DEMOKRAT: ''Bütçeye bakış açısı değişti''
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, 22 milyon 575 bin TL olarak Meclis'ten geçen 2012 yılı Özel İdare bütçesinden çeşitli kalemlere ayrılan ödenek miktarlarında geçen yıllara göre değişiklikler olduğunu söyledi.

ISPARTA: ''Yeni bir Onkoloji Hastanesi yapılmalı''
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü Genel Cerrahları Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu ve Prof. Dr. Recep Çetin dün düzenledikleri basın toplantısında, giderek görülme sıklığı artan kanser hastalığının yaygınlığını belirterek, bu açıdan çok önem arz eden, Tıbbi onkoloji, cerrahi onkoloji ve radyasyon onkolojisi bölümlerinin terminal bakım ünitesiyle birlikte yer alacağı bir Onkoloji Hastanesi Son Dönem Bakım Ünitesi yapılması gerektiğini söylediler.

ÇÖZÜM: ''İmar'da numaratör sistemine geçilsin''
Isparta Belediyesi'ne yönelik eleştirilerin başında İmar Müdürlüğü'nde işlerin yavaş yürüdüğü, bazı projelerin bekletildiği veya erken çıkarıldığı iddiaları var. Başkan Yusuf Ziya Günaydın, bu iddiaların önüne herkesin göreceği numaratör sistemi ile geçebilir.

GÜLSES: ''Isparta'da kanser yaşı 30'lara düştü''
Son yıllarda sağlık ve eğitim alanlarında yapılan yatırım hamleleriyle Sağlık'ta birinci olduğu iddia edilen Isparta'nın hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı. Tarım alanlarına bağlı zirai ilaçlamalardan dolayı Isparta'da meme ve tiroid kanserlerinde hızla artış gözlendiği ortaya çıkarken, yaş ortalamasının ise 30'lara kadar düşmesi, ne kadar yaşanılabilir bir il olduğumuz konusunda yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

GÜLKENT: ''Isparta'daki tüm engel grupları, tek çatı altında toplanıyor''
3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Toplumda tüm engellilerin sorunları ortak: İş, sosyal hayata katılmada altyapı ve tabiî ki psikolojik destek yoksunluğu. İşte ana hatları ile belirlenen bu sorunlara ortak da çözüm için kollar sıvandı, adına Engelliler Platformu denildi. Şimdi sıra, ortak kararlar almak için bir araya gelmekte.

MANŞET: ''Isparta'da kanser olanların sayısı artıyor''
SDÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Profesörü Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu, Isparta'da kanser hastalığının, giderek artış gösterdiğini söyledi. Eroğlu, artışın nedenini ise çevresel faktörlerden olduğunu belirtti.

NOKTA: ''Onkoloji uzmanlarından hastane vurgusu''
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü Genel Cerrahları Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu ve Prof. Dr. Recep Çetin, düzenledikleri basın toplantısında kanser vakalarındaki hızlı artışa dikkat çektiler.

EKSPRES: ''Vakko, Beymen, Picasso, Yeşil'de Isparta imzası''
Vakko, Beymen, Picasso, Yeşil Kundura başta olmak üzere dünya devleri ürünlerinde Isparta'da işlenen derileri kullanıyor.

OBJEKTİF: ''Yeni fikirler ödüllendirildi''
Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Yeni Fikirler ve Yeni İşler Yarışmasında Elektromanyetik Fırlatıcı Sistem projesi ile savunma sanayisi kategorisinde barutsuz mermi sistemiyle çalışan silah geliştiren SDÜ öğrencilerine ve proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Çömlekçi'ye plaket ve ödül verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.