Isparta Basınında Bugün - 25 Şubat 2012

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2012 14:36
Isparta Basınında Bugün - 25 Şubat 2012

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Yapı denetiminde Türkiye birincisiyiz''
1 Ocak 2011 tarihinden bu yana uygulanan Yapı Denetim Sistemi kapsamında Türkiye'ye örnek teşkil edecek yaptırımlara imza atılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen 6 yapı denetim şirketinin, sisteme duyarlı yaklaşımı ve uygulamaları sayesinde Isparta liderliğe ulaştı.

ÇÖZÜM: ''Sayın Dinçer bunları görmeli ve çözmeli''
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Isparta'ya geliyor ama bu çağda Sütçüler'de hala dersleri boş geçen öğrenciler var. Sayın Dinçer'in işin başında eğitimdeki planlama sorununa çözüm bulması gerekiyor.

GÜLSES: ''TKDK yeni döneme hazır''
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Isparta'da yeni dönemde verilecek 3 yeni tedbir başlığı ile Hatay'da yapılan akreditasyon sürecinin iyi geçtiğini belirterek, ''AB uzmanları ön incelemelerini tamamladı. Bize gayri resmi anlamda olumlu görüşlerini aktardılar. Umarız en kısa zamanda yetki devrini alarak Isparta'ya 3 yeni başlık ile çağrıya çıkacağız'' dedi.

NOKTA: ''SDÜ'den hayvancılığa destek''
Isparta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu makamında ziyaret etti. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak yetiştiricileri bilimsel anlamda desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kıl keçisi yetiştiriciliğinin bölgede önemli bir üretim dalı olduğunu söyledi.

OBJEKTİF: ''Kaçak avlanmaya izin verilmiyor''
Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan bölgede, av yasağı olmamasına rağmen 264 kişinin kaçak avlanırken yakaladığı bildirildi.

İLKE: ''Eğirdir Elma Fuarı'na hazırlanıyor''
Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, ilçede Elma Fuarı düzenlemek istediklerini bildirdi. Kaymakam Yılmaz, Isparta'nın elma üretiminde Türkiye'de yüzde 22'lik ciddi bir paya sahip olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.