Isparta Belediyesine İşe Yerleştirme Vaadi ile Dolandırdılar

Isparta’da çok sayıda vatandaşı Isparta Belediyesine işe yerleştirme vaadi ile dolandırdılar.

Yayınlanma:
Isparta Belediyesine İşe Yerleştirme Vaadi ile Dolandırdılar

Isparta’da çok sayıda vatandaşı Isparta Belediyesine işe yerleştirme vaadi ile dolandıran şüpheli Erkan A. ve Ali Y. Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Yakalanan 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan şahısların 60’a yakın vatandaşı kamu kurumlarının ismini kullanarak işe yerleştirme vaadi ile dolandırdıkları bilgisine ulaşıldı.

ISPARTA BELEDİYESİNDEN GECE 00:30'DA ACİL AÇIKLAMA

Gelişmelerin ardından Isparta Belediye Başkanlığı acil çağrısı ile basın açıklaması yaptı.

BASIN AÇIKLAMASI

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Isparta Belediyemizin adı kullanılarak ‘iş vaadiyle’ vatandaşlarımıza WhatsApp mesaj yoluyla ‘İş başvurunuz onaylanmıştır’, ‘Belgelerinizin dosyalanmasının onaylanması için ücret yatırılması gerekmektedir’ şeklinde dolandırıcılık girişimlerinin olduğu öğrenilmiştir.
Gerek Isparta Belediyesi gerek Belediye Başkanımız, başkan yardımcılarımız ve gerekse belediye birimlerimizin isimleri kullanılarak vatandaşlarımızdan herhangi bir ad altında yardım talebi ve iş alım süreci bulunmamaktadır.
Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık girişimlerine İTİBAR ETMEMELERİ hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum