Isparta Belediyesine Süpriz Konuk

Belediye Başkanı Günaydın’ı ziyaret eden Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç,“Hayatımı Türkiye’yi tanıtmaya adadım” dedi.

Yayınlanma:
Isparta Belediyesine Süpriz Konuk

Belediye Başkanı Günaydın’ı ziyaret eden Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç,“Hayatımı Türkiye’yi tanıtmaya adadım” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu’nun düzenlediği 2. Türkçe Günleri etkinlikleri çerçevesinde Isparta’ya gelen ünlü sanatçı Erol Büyükburç Belediye’yi de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Erol Büyükburç ile Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın makamda yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleşti. Büyükburç her ülke sanatçısı kendi ülkesini yada kendi ilini bugünyaya tanıtmak için şiirler, şarkılar yazdığını ve bu yazdığı şarkılar ile ülkelerini diğer bugünya ülkelerine sevdirdiğini dile getirerek, “bende hem ülkemizi hemde özelliği olan illerimiz adına çeşitli dillerde şarkılar hazırlayarak bugünyaya tanıtacağım.” dedi.

Büyükburç yaptığı açıklamasında Isparta’ya SDÜ Türkçe Topluluğunun düzenlediği Türkçe Günleri etkinlikleri çerçevesinde geldim. Bu konferans öncesi Isparta Belediyemizi de ziyaret etmek istedim. Burada bana karşı yapılan sıcak karşılama beni memnun etti” dedi.

Erol Büyükburç bundan sonraki yaşam hayatındaki hedeflerini de açıklayarak, “artık il il dolaşarak bu illerimiz ile ilgili bilgiler topluyorum. O illerin özelliklerini not ediyorum. Hazırlamış olduğum bu notlarla da hem ülkemizi hem de o illerimizi bugünyaya tanıtacak şarkılar hazırlayacağım. Bugünya sanatçılarına baktığınızda kendi şarkılarında kendi ülkelerini ve illerini çok güzel anlatıyorlar. Onlar kendi ülkelerini güzel güzel anlatırken, biz niye kendi ülkemizi anlatmayalım. Ben Erol Büyükburç olarak ülkemi seven bir insanım. Ülkeme diğer insanların kem gözle, düşman gözle bakması taraftarı değilim. Bakarsa da ona nasıl davranılacağını en iyi bilenlerdenim” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da Erol Büyükburç’a jest yaparak 35 yıl önce kendi el yazısı ile imzalanan bir kartpostalı hediye etti. 35 yıldır saklanan bu kartpostal ile Büyükburç büyük bir moral depoladı.

Günaydın da ziyaretten memnun olduğunu ifade ederek, “Erol Büyükburç ülkemiz için büyük bir değerdir.  Görüyorum ki geçmiş yıllarda olduğu gibi bugünden itibaren de yaşam tarzını ve sanat hayatını ülkenin duyurulmasına adamış. Yaptığı çalışmalarla inşallah ülkemizi tanıtmada büyük katkısı olacağına inanıyorum. Erol Büyükburç’u Isparta’ya davet eden Türkçe Topluluğumuza da teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.