Isparta Belediyesinin Alile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezine SDÜ’den Destek

Isparta Belediyesinin Alile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezine SDÜ’den Destek

Yayınlanma:
Isparta Belediyesinin Alile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezine SDÜ’den Destek

Isparta Belediyesi artan cana kıyma vakaları üzerine bünyesinde psikolog, doktor ve hemşirelerin de bulunduğu Aile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezini kurmasının ardından bu faaliyetlere bir destek de Süleyman Demirel Üniversitesinden (SDÜ) geldi. 

SDÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu ve İİBF Sosyal Hizmetler Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Efe belediyenin sosyal sorumluluk projesine destek amacıyla Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette cana kıyma vakalarını önlemek ve daha duyarlı hale gelinebilmesi açısından Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve ilk etapta merkezde bir doktor, 1 psikolog ve  bir hemşirenin görev alacağı Aile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile ilgili olarak karşılıklı bilgi alışverişi ve yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. 

SDÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, belediye tarafından kurulan merkeze akademisyenler ve öğrenciler olarak saha tarama, klinik çalışmalar gibi konularda destek olma sözü verdi. Prof. Dr. Okçu, yapılan çalışmayı sosyal belediyecilik açısından önemli bulduklarını söylerken, Sosyal Hizmetler Bölümü olarak yapılacak olan çalışmalarda belediyeyle birlikte hareket edebileceklerini bildirdi. Böyle bir çalışmaya öncülük ettiğinden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden, Okçu, “Tek bir can kaybının dahi önüne geçilebilmesi büyük önem taşıyor. Bu konuda tüm arkadaşlarımız yanınızda olacaktır. Isparta’da yaşayan bir vatandaş olarak da bu çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

Üniversite kadrosu olarak her türlü yardımı taahhüt ettiklerini dile getiren İBBF Sosyal Hizmetler Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Efe de, “Güzel bir çalışma içerisindesiniz. Yapılacak olan çalışmalar diğer kurumlara da örnek olur” dedi. Yaptıkları araştırmada Isparta’da yaşanan intihar vakalarının yüksekliğinden bahseden Efe, “Bir canı kurtarmak mutluluktur. Bir canı kurtardığımızda Isparta’da, Türkiye’de, Dünyada huzur içinde oluruz” şeklinde konuştu. 

SDÜ’nün böyle bir çalışmaya verdiği desteğinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da, Isparta’nın yaşanabilir şehirlerarasında üst üste birincilikler elde ettiğini ancak bunun yanında yaşanan cana kıyma vakalarının da üzüntü verdiğini aktardı. Isparta’nın cana kıyma vakaları arasında önde gelen iller arasında bulunduğuna işaret eden Günaydın, “Bu tezatlık bizi üzüyor. Kurduğumuz merkezle birlikte çalışmaya başladık. Bugün üniversitemizden hocalarımızın gelerek bu çalışmalara destek olacaklarını bildirmeleri bizim için çok önemli. Bu konuyla ilgili olarak öğrencilerimizin de ekip çalışmaları ve tarama çalışmalarına yardımcı olacaklarını beyan ettiler. Cana kıyma hadisesi vahim bir olay. Bu hale gelmemeli. İnsanlarımıza yardımcı olmamız, umut vermemiz gerekiyor. Bu güzel insanlarımızı yapacağımız alan çalışmalarıyla belirlemek ve içinde bulundukları durumdan vazgeçirme çalışmaları yapacağız. Vazgeçenlere ya da kurtulan insanlarımıza umut olmak istiyoruz. Bu cana kıyma vakalarını yapacağımız çalışmalarla ortadan kaldırmak ya da en aza indirmek istiyoruz. Prof. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, öğrencilerimiz, şahsım ve belediye olarak bu konuya hazırız. Böyle bir destekten dolayı Isparta halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.