Isparta Bu Fırsatı Değerlendirmeli

TKDK’nın daha önceki dönemlerde sadece üretici örgütlerine verdiği meyve ve sebzelerin işlenmesi, depolanması ve pazarlanması ile ilgili desteklerden gelecek çağrı döneminden itibaren şahıslar ve üretici şirketleri de yararlanabilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2012 11:36
Isparta Bu Fırsatı Değerlendirmeli

Türkiye’de meyve sebze depolama tesis kapasitesi anlamında en büyük ikinci il konumunda olan Türkiye’nin meyve bahçesi Isparta için bunun önemli bir fırsat olması bekleniyor.

Isparta 93 faal çalışan soğuk hava deposu ve toplan 363 bin ton depolama kapasitesi ile İstanbul’dan sonra meyve ve sebze depolama tesisi anlamında Türkiye ikincisi. Isparta’nın meyve sebze depolama, işleme ve pazarlama alanında daha da ileri gitmesi için bir destekte Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğünden geldi.

TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi 7. çağrı döneminin başlaması ile birlikte IPARD programında bazı yeniliklere ve düzenlemelere gidildiğini söyleyerek “daha önceden meyve ve sebzelerin işlenmesi, depolanması ve pazarlanması ile ilgili sadece üretici örgütleri tarafından hazırlanan projelere destek verebiliyorduk. Ama gelecek çağrı döneminden itibaren şahıslara ve üretici şirketlerine de destek vereceğiz. 3 milyon Avro’ya kadar olan projelere %50’si ve yatırımın KDV’si hibe olarak verilecek. Isparta bu fırsatı iyi değerlendirmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.