Isparta Bürokrasisi Tedirgin... Sıra Kimde?

Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal’ın önceki gün görevden alınmasının ardından, gözler bazı daire müdürlerine çevrildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2011 14:00
Isparta Bürokrasisi Tedirgin... Sıra Kimde?

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in Isparta bürokrasisinde değişikliğe gidileceğinin sinyalini vermesinden sonra görevinden ilk alınan isim Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal oldu.

Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal’ın önceki gün görevden alınmasının ardından, gözler bazı daire müdürlerine çevrildi.

Kamuoyun tarafından bilindiği üzere, Ak Parti Isparta Milletvekili Avukat Recep Özel, “Isparta’yı her alanda daha ileriye götürecek kişilerle çalışacağız” demişti.

RECEP ÖZEL NE DEMİŞTİ?
“Bürokraside değişim zaten kendi doğal yapısı içerisinde olmalıdır. Yeni soluk, yeni heyecan olmalıdır. Ama kim gider kim gelir noktasında bir tartışma içerisinde değiliz. Bizim hedefimiz Isparta’yı daha iyi noktalara taşıyacak bürokratlarla çalışmaktır.
Şahıslarla herhangi bir problemlerimiz olamaz. Performansı düşük olanlara teşekkür edip, yerine daha yüksek performansı olanları getireceğiz. Vatandaşa bürokrasiler değil, siyasiler hesap veriyor. “Bir köye veya bir beldeye gittiğimiz zaman vatandaş siyasiye hesap soruyor. Ama bürokrasi geldi mi bir şey demiyor. Aslında kamu adına iş yapan kişileri vatandaşla birlikte silkelememiz lazım. Yalvaç’ın Sücüllü Belediyesine gittim. 25 muhtarla birlikte sohbet ettik. Biri dozerim gelmedi diyor. Biri başka bir şey diyor. Tamam biz bunları yapmakla mükellefiz. Ama bürokrasi geldi mi hiçbir şey demiyor. Ben muhtarlara da söyledim. Önümüzdeki günlerde Sayın Valimiz, daire müdürü arkadaşlarla gelecek. O zaman da bunları söyleyin diye” diyerek açıklamada bulunmuştu.

Siyasi ve kamuoyu kulislerinde Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve Gülkent Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Beydilli’nin de başka görevlerde kullanılacağı gelen bilgi ve iddialar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.