Isparta Çevre Düzenleme Planı Bitti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Isparta coğrafi itibariyle ve şehircilik bakımından da konumu itibariyle fena olmayan bir vilayet. Bakanlık olarak buranın çevre düzeni planlarını bitirdik” dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 11:44
Isparta Çevre Düzenleme Planı Bitti

Partisinin il kongresine katılmak üzere ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kongreden sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Isparta Milletvekili Recep Özel’de hazır bulundular. Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçen heyet burada bir süre sohbet ettiler. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı-Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya il hakkında bilgi sunan Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın her geçen gün geliştiğini ifade etti.

ISPARTA CENNET BİR YER
Vali Oğuz konuşmasında şunlara yer verdi; “Isparta Türkiye’nin örnek vilayetlerinden biri, zatı âlinizin ilgi alanına giren şu konuyu arz edeyim; Isparta hiç gecekondusu olmayan bir vilayet. Emniyet ve asayişi tam anlamıyla temin edilmiş, hem polis bölgesinde, hem de jandarma bölgesinde huzurun tam olduğu bir vilayet. Isparta bütün bunlarla birlikte tarım bakımından özel bir vilayet, Türkiye elma üretiminin % 25’ine yakını burada üretilmekte, geçtiğimiz yıl 610 bin ton elma üretimi gerçekleştirildi. 21 bin tonda kiraz üretimi olmuştur. Tabi Isparta’yı tarif ederken gül üretimini başa koymak lazım, Isparta dünyada gülün başkentidir.

Dünya gül yağı üretiminin % 65’i Isparta’da üretilmektedir.
Meyve ve gül ile birlikte Isparta gölleriyle de ön plana çıkmaktadır. Bunlardan en önemlisi zeminden kaynayarak oluşan Eğirdir Gölüdür. Eğirdir gölü aynı zamanda Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölüdür. Dolayısıyla Isparta gölleriyle, gülüyle ve meyvesiyle cennet yerdir.
Isparta tarımla bağlantılı olarak hayvancılıkta da çok ciddi mesafeler kaydetti, sadece 2011 yılında küçükbaş hayvanda sayı itibariyle % 25, büyükbaşta ise % 19 artış oldu. Bütün bu olumlu yönleriyle birlikte Isparta eğitimde de çok önemli bir mesafe kaydetti
Bu gelişmelerle paralel olarak Isparta’nın sanayiyle ilgili, ulaşımla ilgili ve duble yollarla ilgili olarak talepleri var.

Isparta çevre ve şehircilik bakanlığı açısından özel bir vilayet, çünkü özel hüküm çalışmaları itibariyle hem Karacaören Barajı, hem Beyşehir Gölü ve hem de Eğirdir Gölü çok hassas bir bölge. Bu alanlarda hem Orman ve Su Bakanlığı ile hem de zatı alinizle koordine edilecek konular var.

TAPU İÇİN YENİ BİNA ARAYIŞI
Isparta çevre ve şehircilik olarak çok başarılı bir il müdürüne sahip, bu konuda arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyorlar. Sadece tapu ve kadastro da yerleşim konusunda çok ciddi sıkıntımız var. Arkadaşlar vilayetin girişinde çok zor şartlarda hizmet veriyorlar, inşallah sizin takdirlerinizle güzel bir bina kazandırırsak çok daha iyi olacak.

ISPARAT’YA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI
Son 9 yıldır Isparta’ya önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; “Isparta coğrafi itibariyle ve şehircilik bakımından da konumu itibariyle fena olmayan bir vilayet. Bakanlık olarak buranın çevre düzeni planlarını bitirdik. Tapu kadastro için yeni bina konusunda çalışma yapıyoruz, ya yeni bina, yada kiralama şeklinde sorunu çözeceğiz. Bununla birlikte TOKİ olarak burada çok konut yaptık ve bundan sonrada yapacağız. Üniversiteli öğrencilerin rahat barınmaları için yeni apart ve yurt konusunda ciddi çalışmalarımız olacak. Yeni teşvikte insanlarımızın morali bozulmasın, çünkü yeni teşvikler 61 otomatik kriter üzerinden yapılmıştır. Vilayet bazında yapılan teşviklerin yanında, yapılan yatırımlara göre de çok ciddi teşvikler var, yeter ki üretime yönelik yatırım yapılsın. Hükümet olarak bu konuda sonuna kadar yatırımcılarımıza destek vermekteyiz. Çevre düzeni bakımından, katı atık depolama tesislerinin daha modernize edilmesi ve atık suların arıtılması konularında hep Isparta’ya yardımcıyız. Hükümet olarak tamamen vatandaş eksenli, insan odaklı bir yapı içerisindeyiz. Sağlıktan eğitime, adaletten emniyete varıncaya kadar, her dalda vatandaşı kucaklayan bir yapı içerisindeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.