Isparta Emniyeti’nden Macaristan’da Seminer

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or başkanlığındaki yürütülen "Okul Güvenliğinde Yeni Stratejiler" projesi faaliyetleri çerçevesinde Macaristan’ın Budapeşte kentiziyaret edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2013 11:19
Isparta Emniyeti’nden Macaristan’da Seminer

Ziyaret esnasında Proje ortakları ile ‘’Okul Güvenliği’’ ile ilgili seminer, pratik uygulamalar ve kanuni düzenlemeler hakkında mukayeseli çalışmalar yürütüldü.

Ziyaretlere Macaristan Emniyet Genel Müdürü Papp Karoly ile başlayan delegasyona özel ilgi ve konukseverlik gösterildi. Konuklarına hitaben bir konuşma yapan Karoly; Macaristan Emniyetinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek 2008 yılından itibaren okul polisi eğitmeye başladıklarını, personele okullarda oluşabilecek suçlarla ilgili eğitimlerin yanında pedagoji eğitimi verdiklerini belirtti. Bir personele 3 okul düştüğünü, okulların açıldığı günden itibaren üçer aylık periyotlarda elde edilen neticeleri anket çalışmaları ile tespit ettiklerini açıkladı.

Karoly projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür projelerin çoğalarak devam etmesini umduklarını, delegasyonumuzu ülkelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Macaristan Emniyet Genel Müdürü Karoly‘e Isparta Polisinin amblemini ve Isparta yöresinden özel bir hediye takdim ederek gösterilen konukseverliğe teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Or konuşmasında; Projeyle ortak akıl, ortak çalışma metodlarının günümüzde önemli yer tuttuğunu, iyi uygulamaların karşılıklı paylaşımı ile toplumların etkileşimine dolayısıyla kurumların etkileşimine vesile olduğuna değinerek, bu ortaklık çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Sayın Genel Müdürü ilimize davet ederek konuşmasını tamamladı. Macaristan Emniyet Genel Müdürü bu ziyarete icabet etmekten, ilimizi görmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

‘‘Okul Güvenliğinde Yeni Stratejiler‘‘ Projemiz kapsamında Macaristan da heyetimize yönelik seminerler düzenlendi. Bu seminerlerde projenin amacı, kapsamı ve uygulama alanlarına yönelik bilgilendirmeler yapılmıştır. Seminerlerde, Okullar İçin Psikolojik Danışmanlık, Önleyici Polislik, Gençlik ve Suç, Suça Bulaşan Çocukların Topluma Kazandırılması konularında eğitim çalışmaları önemli yer tuttu.

Katılımcılar okulun güvenlik boyutunun yanı sıra sosyal, psikolojik ve hukuki yönden analiz edebilen sektörün tüm taraflarını bir araya getiren uzmanlardan oluşturuldu. Deneyimler paylaşıldı.

Faaliyetler; Internatıonal Auxılıary Polıce Assocıaatıon-Polgarorrseg Güvenlik Semineri ile başladı. Budapeşte Polgarorrseg Başkanı Sayın Pal Kardos projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; 20 yıllık bir sivil kuruluş olduklarını, bütün dernek, resmi ve sivil kuruluşlardan destek aldıklarını, Budapeştede 15 şube ve 1900 çalışanlarının olduğunu, çalışma şekillerinin gönüllülük esasına göre olduğu ve maaş almadıklarını belirtti. Okullarda sürekli suç işlenmesini önleyici seminerler verdiklerini okulları tek merkezden güvenlik kameraları ile izlediklerini ve okul çevresinde resmi devriyeler bulunduğunu, merkezden gelen verilerle okullardaki suç oranlarını değerlendirerek okullarda farklı önlemler aldıklarını açıkladı.

Okul Güvenliği proje çalışmaları Pogany Frigyes Berufschule (Doktor Peyen Priveç Mühendislik Okulu, Abudai Üniversitesi Güvenlik Fakültesi ve Jugendgefangnis İn Tököl-Gençlik Cezaevi’nde düzenlenen seminerler ve incelemelerle devam etti.

Delegasyona Heer Ferenc Pesti tarafından “Cezaevinde Gençlik“ konulu bir seminer verildi. Budapeşte şehrinde 1 adet ülkede toplam 10 adet gençlik cezaevlerinin olduğunu bu cezaevlerinde 14-18 yaş Aralığında 250 gencin bulunduğunu, tamamının eğitimlerine devam ettiklerini, ayrıca para kazanmak amacı ile cezaevine ait kağıt fabrikasında çalıştıklarını, tutukluluklarının 1,5 yıla kadar devam edebileceğini ve cezası biten gençlerin %30-40 oranında tekrar suç işleyerek cezaevine geri geldiklerini belirtti.

Seminer sonunda ziyaret anısına Pesti ye İl Emniyet Müdürü Mehmet Or tarafından plaket ve yöremize özgü hediyelerle birlikte Isparta’yı tanıtan broşürler takdim edildi. Heer Ferenc Pesti ise İl Emniyet Müdürü Or’a gençler tarafından el işçiliği ile yapılan Türk Bayrağı hediye etti.
Eğitim ve proje çalışmalarının yanı sıra Macaristan‘ın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulan heyetimiz Budapeşte nezdinde Büyükelçi Hasan Kemal Gür'ü makamında ziyaret ederek programını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.