Isparta Eski Özel İdare Binası İçin Bir Karar Bekliyor

Isparta Halkı Eski Özel İdare Binası İçin Bir Karar Bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2012 00:20
Isparta Eski Özel İdare Binası İçin Bir Karar Bekliyor

Otel yapılması kararı verilen eski Özel İdare binasında 12 kata kadar proje uygulaması izni içeren avam projenin imara işlenmesi yönünde Özel İdare'nin teklifi bugünkü Ağustos ayı Belediye Meclis toplantısında yeniden gündeme geliyor.

Meclis daha önceki iki toplantıda karar sürecini ertelemişti. Karâr verilemediği içinde uygulanacak proje gecikiyor. Belediye Meclisi'nde AKP grubu teklif üzerinde konunun değerlendirmesinden yana tavır koyarken, daha önce olumlu oy kullanan MHP ve DP grubunda şimdi çoğunluk otele sıcak bakmıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, burada otopark projesinin daha uygun olacağını belirtiyor.

YIKIM KARARI NASIL YANSIR?

Bu tartışmalar sürerken İl Genel Meclisi sürpriz bir adım atarak oy birliğiyle binanın İdare imkanlarıyla yıkılmasını kararlaştırdı. İl Genel Meclisi'nin attığı bu adıma karşılık Belediye Meclis'in nasıl tavır alacağı, bu adımın Belediye Meclisi'nin kararını ne yönde etkileyeceğinin yanıtı bugün ortaya çıkacak.

'KENDİ YAKINLARINA VAR ISPARTA'NIN ÖZ MALINA YOK'

Öte yandan Ramazan ayını Isparta'da geçiren AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Özel İdare binası konuşunda Belediye Meclisi'nin ortaya koyduğu tavrı eleştirdi.

Bilgiç, "Ben hiçbir kurumu hedef almak istemiyorum. Isparta Belediyesi de bizim belediyemiz.

Burada belediye başkanını büyük bir yanlışın içersinde görüyorum. Burada söz konusu olan İsparta'nın menfaatleridir. Nasıl hastane işini çok uzun süre sekteye uğrattılarsa, gecikmeye sebep oldularsa İsparta'nın menfaatlerini göz ardı ettilerse bir takım siyasi hırs, rant uğruna, bugün de Öze! İdare binasında aynı şeyi yapıyorlar. Özel İdare binası Ispartalının malıdır. İsparta'nın kendi öz malıdır.

Isparta Özel idaresi'nin de kendine göre ek gelirlere ihtiyacı vardır. Burada imar uygulamalarında şahısların imar uygulamalarında belediyenin neler yaptığı hepinizin malumudur. Birtakım başka yerlere gelince kendi yakınlarına, kendi başkanlarına gelince her türlü, imar uygulamasını yapacaklar.

Ama Isparta'nın öz malına gelince, Özel İdare'nin bir binasına gelince ayak diretecekler ben bunu son derece yanlış buluyorum. Otopark iddiası ortaya koyuyorlar. Yani bugün Ispar-ta'daki planları incelediğinizde zaten otopark yeri olarak ayrılmış 5-6 tane yer var.

Eğer bu noktada hakikatten samimi iseler, bu noktada bir ihtiyaç olduğunu tespit etmişseler, otopark olarak işlenmiş alanlarda gitsinler, bu otoparkları yaparak Isparta'yı rahatlatsınlar. Bir kez daha söylüyorum. Aynı şey Hastane meselesinde de geçerli idi. Isparta'nın menfaatlerini göz ardı ederlerse, Ispartalıda ilk seçimde onları göz ardı eder" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.