Isparta Eski Valisi Memduh ​Oğuz’a Yargıtay Soruşturması

Yargıtay’ın soruşturması gereği ifadesi alınması gereken Isparta’nın eski Valisi Memduh Oğuz’un adresinde bulunamadığı için ifadesi alınamadığı öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2014 12:28
Isparta Eski Valisi Memduh ​Oğuz’a Yargıtay Soruşturması

Isparta eski Valisi Memduh Oğuz hakkında “mahkeme kararını uygulamadığı için” Yargıtay tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre zamanın Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım eşini Genel Sekreter Yardımcısı olarak atamış, bu atama mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme Genel Sekreter İbrahim Yıldırım’ın eşi Rabia Yıldırım’ın Genel Sekreter Yardımcısı olarak atamasını iptal etti ve kararın uygulanması için Valiliğe mahkeme kararını gönderdi.

İddiaya göre dönemin Valisi Memduh Oğuz yasal süre içinde mahkeme kararını uygulamadı ve yasal suç işledi. Yargıtay’da eski Vali Memduh Oğuz hakkında mahkeme kararını uygulamamaktan soruşturma açtı.

Soruşturma için Memduh Oğuz’un ifadesine başvuruldu. Emniyet güçlerinin defalarca Memduh Oğuz’un Isparta’da belirtilen adresine gittiği ancak bulamadığı için savcılığına “adresinde bulunamıyor” şeklinde bilgi verdiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.