Isparta Gülü El Sanatlarıyla Buluştu

Isparta Belediyesi'nin kurduğu atölyede ağaç oymacılığını öğrenen kursiyerlerin, üzerine Isparta gülünü işledikleri ahşap eserlerin satışının yapılacağı mağaza, törenle hizmete girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2012 11:28
Isparta Gülü El Sanatlarıyla Buluştu

Isparta Belediyesine ait El Sanatları Ürünleri Satış Mağazasının açılışında konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın önceki yıllarda özellikle oymacılık ve ahşap işçiliğinde önemli bir merkez olduğu söyledi.

Isparta'nın el yapımı mobilyacılık konusunda Türkiye'nin önemli merkezlerinden olduğunu vurgulayan Oğuz, "Burada çok değerli mobilya ustaları yetişmişti. Bu sanatın günümüzde tekrar canlanıyor olması beni ümitlendirdi. Bu sanatın Isparta'da yaşatılması için zaten çok önemli bir potansiyel var. Burada sanatı yaşatacak insan potansiyeli var, ağacımız var. Bizim bu ince sanata kabiliyetli bir halkımız var" dedi.

Yapılan çalışmaların büyük önem arz ettiğini dile getiren Oğuz, şöyle konuştu:

"Eşya insana hizmet ederse kıymetlidir. Konuştuğumuz kürsü el yapımı bir gül kürsüsü olsa ve beğeni toplasa, Türkiye'nin her vilayetine, her ilçesine, özel sektöre gül kürsüsü yapsak, daha da kıymetli olur. İnşallah sayın vekillerim de aracılık ederlerse, TBMM'nin kürsüsü de gül kürsüsü olur. Isparta gülünden bir kürsü oraya da yakışır" diye konuştu.

-Kursiyerlerin el işi ürünleri satışa sunuluyor-

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da belediye tarafından istihdama yönelik 19 ay önce başlatılan ağaç oymacılığı kursunda üretilen el sanatı ürünlerin, açılışı yapılan mağazada görücüye çıktığını söyledi.

Çoğunluğu Üniversite mezunu elemanlardan oluşan kursiyerlerin artık profesyonelleri aratmayacak şekilde ürünler üretmeye başladığını vurgulayan Günaydın, "Türk kültüründe önemli bir yer teşkil eden, ancak günümüzde neredeyse yok olmaya yüz tutan ağaç oymacılığı, yeniden hayata geçiriliyor. 19 ay önce küçücük bir alanda başlattığımız proje, şimdi ürünlerini vermeye başladı. Burada gayemiz, kaybolan el sanatlarını ön plana çıkarmak" dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Oğuz'a kursiyerler tarafından yapılan gül işlemeli rahle, törene katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a ise gül işlemeli çeyiz sandığı hediye etti.

El Sanatları Ürünleri Satış Mağazasının açılış kurdelesini MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Isparta Valisi Memduh Oğuz, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın birlikte kesti.

Açılışın ardından protokol üyeleri, mağazayı gezerek hazırlanan ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.