Isparta Gülü Türkiye'yi Geziyor!

Güllü Gezgin Yollarda…

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2018 13:40
Isparta Gülü Türkiye'yi Geziyor!

Ispartalı gezgin Onur Küçük, çantasına doldurduğu gül ürünleri ile 37 il 9000 km gezerek gül ürünlerini tanıttı. Küçük’ün hedefinde Asya ülkeleri var.

Isparta'dan yola çıkarak Ankara'ya giden Küçük, Doğu Ekspresi treni ile Kars'a kadar gitti. Trende gül kremi, gül lokumu ve gül suyu ikramlarında bulundu. Kars'tan otostop çekerek tüm Karadeniz illerinde ardından İstanbul ve Ege Bölgesi'nde gül ürünlerini tanıtarak gezdi, gittiği yerlerde halka gülün tarihçesini ve ülkemiz ekonomisine olan katkısını anlattı.

ISPARTA HALKINA GÜLCÜ
İSMAİL EFENDİ'NİN AZMİ GEREK
Gülün tanıtımı için yollara düşen Küçük; " Isparta Gülü tüm Ispartalıların sahip çıkması gereken bir nimet, ama ne yazık ki halkımız bu konuda çok duyarsız kalıyor. 150 yıl önce tüm caydırıcı sözlere rağmen pes etmeyen Gülcü İsmail Efendi'nin azmi lazım bize. Tüm dünya bu değer için milyonlarca para döküyor, bizim elimizde bu imkan varken biz değerlendirmiyoruz." dedi.

"Milli mücadele ve cumhuriyetin kurulduğu dönemlerde yılda yaklaşık 600 litre üretilen gül yağı zamanın parasıyla 250 bin lira ekonomiye katkı sağlamış. Yani 1929 ihracatının yüzde 7.5'u..." Gülün tüm Isparta'ya ekmek kapısı olduğunu dile getiren gezgin, şehir şehir gezerek Gülbirlik'in markası olan Rosense ürünlerini dağıttı.

YENİ ROTA ASYA ÜLKELERİ
Yaz tatinde Asya ülkelerine gitmeyi planlayan Küçük; "Eğer imkanlarım el verir de Asya'ya gidersem Isparta Gülünü Asya ülkelerinde tanıtacağım, Gülbirlik ve Rosense'i tüm dünya tanımalı." şeklinde konuştu.



SOSYAL MEDYADA ROSENSE'İ TANITTI
Gittiği illerde Instagram hesabından da paylaşımlar yapan gezgin, Rosense ürünlerini sosyal platformlarda da tanıttı. @OnurKucuk32 hesabından yaptığı paylaşımlar insanların gül ürünlerine olan ilgisini gözler önüne seriyor.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.