Isparta Hakkında10 Dakika Konuşabilin

ITSO’da Mavi Liste’nin lideri Avcular, “ITSO’da görev alacak arkadaşların en az 10 dakika Isparta hakkında konuşabilmeleri lazım” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2013 09:45
Isparta Hakkında10 Dakika Konuşabilin

ITSO seçimlerinde Mavi Liste’nin lideri Eyup Avcular, Ajans32’ye yaptığı açıklamalarda listesinin göreve gelmesi halinde önceliklerini anlattı. Avcular, “Bizim önceliğimiz, şahsi menfaatlerin geri plana itilip Isparta menfaatlerinde birleşmek, birleştirmek” diye konuştu.

Avcular’ın “ITSO’da görev yapacak arkadaşlar kentin sorunlarına hakim olmalı. En az 10 dakika Isparta hakkında konuşabilmeli. Bu son derece önemli” ifadeleri de dikkat çekti.

ISPARTA HANGİ KONUDA HATALI
Isparta’nın siyasi çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğine işaret eden Avcular, “Doğu illerindeki çalışmalara baktığımızda Ankara’ya iletilmesi gereken taleplerin iktidar partisi ve muhalefet partilerinin birlikte ilettiklerini görüyoruz. Milletvekilleri, oda başkanları, belediye başkanları, taleplerini birlikte anlatabiliyorlar. Biz ne yazık ki Isparta’da bu konuda hatalıyız” görüşünü savundu.

SEÇİM SİSTEMİ YANLIŞ
Seçim sistemi hakkındaki eleştirilerini de açıklayan Avcular, “Biz bir yıldır ekip olarak diyoruz ki; seçimler şahıslara endekslenmeden, gruplar bazında yapılsın. Oda başkanını, meclis başkanını, yönetimi meclis seçsin. Ama maalesef başkan adayı açıklamalarıyla bu görüşümüz bozuldu. Çeşitli ayrılıklar da bundan dolayı meydana geldi” dedi.

BU SORUYA ÜYELERİMİZ CEVAP VERSİN
Muhabirimizin, sorularını yanıtlayan Avcular, “Daha önce Türkiye’de bir ilke imza atarak hortumculara karşı işçisiyle, esnafıyla, sanayicisiyle ortak bir eylem yaptınız? Bugün koşullara baktığımız da mevcut yönetimi bu tarz tepkiler noktasında yetersiz görüyor musunuz?” sorusuna “ Bu konuda üyelerimizin takdiri önemli. Bu soruyu onların cevaplaması daha doğru olur” diye konuştu.

ISPARTA LOBİSİ İÇİN…
Avcular, “Sivil toplum kuruluşlarında partilerin hakim olmasını doğru bulmuyoruz. Sivil toplum örgütlerinde her görüşten, her gruptan üyelerin olması böylesine önemli kurumların siyasallaşmamasını gerektiriyor. Her siyasi görüşe, her gruba aynı mesafede olmak bizim prensibimizdir. Aksi halde bir beyin fırtınası oluşması mümkün olmaz. Isparta lobisi kurulması mümkün olmaz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum