Isparta Heyetinden Diyanet İşleri Başkana Ziyaret

Isparta Heyetinden Diyanet İşleri Başkana Ziyaret

Yayınlanma:
Isparta Heyetinden Diyanet İşleri Başkana Ziyaret

Isparta’da hizmet veren Sivil Toplum Örgütleri ve Sendika Temsilcileri geçtiğimiz ay görevine başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz ay Diyanet İşleri Başkanlığında görev değişikliği yaşandı. Yaklaşık 6 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet Görmez emekliliğini isteyerek görevinden ayrıldı ve yerine Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. 

Isparta’da hizmet veren çeşitli Sivil Toplum Örgütü Başkanı ve Sendika temsilcileri geçtiğimiz gün, görevine yeni başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret etti. Söz konusu ziyarete; Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç, Isparta Hayırlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yılmaz, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil ve diğer yetkililer katıldı. 

ERTUÇ; “GÖREVİNİZDE 

BAŞARILAR DİLİYORUZ” 

Ziyarette bir konuşma yapan Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç; “Öncelikle görevinizde başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın inşallah. Dünya coğrafyasının ümidi olan Türkiye, İslam coğrafyasının ümidi olan Diyanet işleri Başkanlığımızdan çok şey beklemektedir.

“DİYANET, EN ÜCRA KÖŞEYE KADAR 

HİZMET GÖTÜREN BİR KURULUŞTUR” 

Diyanetimiz bu güne kadar gerekli bütün hassasiyetleri göstererek İslam dünyası içerisinde adeta bir ümit, bir yol gösteren olarak üzerine düşen görevi yapmıştır. Bundan sonraki süreç için de bu görevi devam ettireceğine olan inancımız tamdır. Diyanet İşleri Başkanlığı 140 bin personelinden aldığı güçle, dünyanın en ücra bölgelerine ulaşmayı görev, ülkenin en ücra yerlerinde, diyanetin birer temsilcisi gibi doğumdan ölüme, varoluş hikayelerimize eşlik etmeyi sürdürecektir. Önemli olan din görevlileri görevlerini icra ederken din görevlisi kimliğini sosyal, mali haklar noktasındaki duruşuna yön verecek olan başkanlığın duyarlı olmasıdır.

“BİZE DÜŞEN NE GÖREV 

VARSA YAPMAYA HAZIRIZ” 

Görevden hiçbir zaman kaçmayan din görevlisi kardeşlerimiz, daha iyi olmak için ne gerekiyorsa yapmayı bir ödev addederken, dünden bugüne çalışanlarıyla bir takım halinde yürüyen, aynı derdin dertlenenleri olarak sorumluluk üstlenen kardeşlerimizin sorunlarını, sıkıntılarını aşmak adına beraber olacağımızı bilmenizi isterim. 

“DÜNYA ÇOĞRAFYASI KAN 

GÖLÜNE DÖNMÜŞ DURUMDA” 

Bilindiği gibi dünya coğrafyası kan gölüne dönerken, vicdan ve din gıdasından mahrum olanların ne şekilde insanlıktan uzaklaştıklarına şahit oluyoruz. Dinin irşad ve tebliğ yönünü önemseyerek dünyaya kuranı hatırlatmak adına, dünyayı İslamlaştırmak adına dikte etmek yerine örnek olmayı, sözde kalmak yerine yaşatmayı hedef edindiğimiz müddetçe üzerimize düşeni yapma hususunda azmimizi yitirmeyeceğimize olan inancım tamdır. Bu sebeple bu güne kadar yapılmış olan güzel hizmetlerin yanına yenilerini ekleyerek yürüyüşümüzü sürdüreceğimiz değerli hocamız Prof. Dr. Ali Erbaş’a hayırlı olsun diyoruz” dedi. 

ERBAŞ; “SİZLERİN ÇALIŞMALARINI 

TAKDİRLE KARŞILIYORUM” 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da yaptığı konuşmasında, bu şekilde ülkemize, milletimize en iyi şekilde hizmet veren sivil toplum kuruluşu ve sendikaları geçmişten bu güne sürekli takip ettiğini belirterek; “Diyanet İşleri Başkanlığımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz değerli yöneticilerimizi bundan sonraki süreçte de yanımızda olacağını biliyoruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.