Isparta İçin Cuma Günü Büyük Buluşma

Isparta’da Cuma günü büyük bir buluşma gerçekleşecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2016 11:16
Isparta İçin Cuma Günü Büyük Buluşma

Isparta Belediyesinde yapılacak toplantıda yerel yönetimi temsilen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, merkezi hükümeti temsilen TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Parti milletvekili Said Yüce ile MHP Milletvekili Nuri Okutan ve CHP Milletvekili İrfan Bakır katılacak.

Isparta’daki işadamı örgütlerinin temsilcileri ve esnaf temsilcilerinin de katılacağı toplantıya, dün göreve başlayan Isparta’nın yeni Valisi Şehmus Günaydın’ında katılması bekleniyor. Toplantıda Isparta’nın sorunları ele alınarak çözüm önerileri alınacak. Görüşülecek konuların başında Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi, Migros kavşağı, 281. cadde gibi konular bulunuyor. Uzun zamandır planlanan toplantı milletvekillerinin Ankara’da ki görevleri nedeniyle gecikmişti.

Isparta’da uzun zamandır beklenen büyük buluşma bu Cuma gerçekleştirilecek.

Cuma günü Isparta Belediyesinde yapılacak toplantıya ev sahibi Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yanı sıra, Isparta Valisi Şehmuz Günaydın TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Parti milletvekili Said Yüce ile MHP Milletvekili Nuri Okutan ve CHP Milletvekili İrfan Bakır, işadamı örgütlerinin temsilcileri ve esnaf temsilcileri de katılacak. Toplantının uzun zamandır yapılması bekleniyordu. Milletvekillerinin meclisteki mesaileri nedeniyle geciken toplantıda Isparta’nın sorunları konuşulacak.

GÜNDEMİN İLK SIRASINDA GÜL2

VAR Toplantıda konuşulması beklenen konuların başında Gül2 Küçük Sanayi Sitesi projesi bulunuyor. Taslak projesi Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından oluşturulan proje milletvekillerine sunulacak. Projenin detaylı olarak masaya yatırılacağı toplantıda Ankara kanadından yapılması gerekenler konusunda TMBB Plan bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç başta olmak üzere milletvekillerinden destek istenecek. Gerekli desteğin alınmasının ardından sanayi sitesinin 1. etap temelinin atılması planlanıyor.

CADDE VE KAVŞAKLAR KONUŞULACAK

Toplantıda görüşülmesi planlanan konular arasında bir türlü açılamayan 281. cadde konusu da bulunuyor. İmar planına işlenmiş olan ve Devlet Demiryollarından geçiş izni beklenilen 281. cadde sorunun çözümü için milletvekillerinden destek istenecek. Isparta’nın geleceği açısından önem taşıyan ve şehir hastanesinin açılması ile trafik sorunu artacak yerler arasında gösterilen Migros kavşağı konusunda toplantıda ele alınması bekleniyor. Bunların yanı sıra Isparta’nın şehircilik açısından gelişimi noktasında yapılacak çalışmalarında etraflıca ele alınması planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum