Isparta İstedi Burdur Kaptı

Geçtiğimiz yıl dönemin Valisi Memduh Oğuz, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı’nın gündeme getirdiği ‘Türk Telekom tarafından ilimize çağrı merkezi kurulması’ talebini Burdurlular siyasi çalışma neticesinde kaptı. 450 kişilik ist

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2014 14:03
Isparta İstedi Burdur Kaptı

Yaklaşık 6 ay evvel Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 2’nci meslek gurubu, Isparta Türk Telekom Müdürlüğü bünyesinde çağrı merkezi kazandırılması için çalışma başlattı. Ortalama 450 kişinin istihdam edileceği merkez için ITSO tarafından önemli projeler hazırlandı.

Yine ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından gerek siyasiler, gerekse bürokrasi katında önemli girişimleri oldu. Ancak Başdeğirmen, gereken siyasi desteği görmediği ve siyasetçiler tarafından yalnız bırakıldığı için bu dev proje komşu ilimiz Burdur’a kaptırıldı.

BAŞDEĞİRMEN’İN BU GİRİŞİMİ BURDUR’U HAREKETE GEÇİRDİ

Isparta’nın çalışkan ismi Şükrü Başdeğirmen’in bu önemli ve başarılı girişimini duyan Burdurlular bizden hızlı davranarak bu projeyi hayata geçirdiler. Burdur’un, bölgede çalışmalarıyla nam yapmış milletvekili Bayram Özçelik, bizim milletvekillerinden hızlı davranarak bu projeyi kendi şehrine getirdi. Yine elde ettiğimiz bilgilere Ankara’da, Burdur’a gelen bir heyet proje için, o ilin uygun olmadığı yönünde bilgi verdi. Ancak Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik yine başvurmadı ve yoğun lobi-kulis çalışmasıyla projeyi onaylattı. Ne yazık ki Isparta milletvekillerinin bu projeyi ciddiye almaması önemli bir girişimin daha sonuçsuz kalmasına neden oldu.

6 AY ÖNCE NE OLMUŞTU?

Isparta Valisi Memduh Oğuz ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türk Telekom üst kurulundan şehrimiz için 450 kişilik istihdam istediler.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türk Telekom Yönetim Kurulundan Isparta’ya 450 kişinin istihdam edileceği bir çağrı merkezi kurulmasını talep etti. Türk Telekom Yönetim Kurulu talebe olumlu yaklaştı. Türk Telekom A.Ş. Yönetim Kurulu Isparta’da toplandı.

Türk Telekom Yönetim Kurulu’nun Isparta ile ilgili Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve bazı protokol üyelerinin katılımıyla yaptığı görüşmede önemli bir gelişme yaşandı. Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Genel Müdür Tahsin Yılmaz’a ilin ekonomisi ve işsizlik sorunlarıyla ilgili bilgi verirken, 450 kişinin istihdam edilmesini sağlayacak çok önemli bir istekte bulundu.

Türk Telekom’un Isparta’ya yapacağı en büyük hizmetin bir çağrı merkezi kurulması olacağına dikkat çeken ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu konuda ITSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 450 kişinin istihdamının Isparta için çok önemli olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Çağrı merkezi Isparta’ya kurulursa 450 kişi iş sahibi olacak 450 kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısını en az 3 olarak düşünürsek 1350 kişi yapıyor ve bu çok önemli bir rakam. Biz bu konuda ısrarlıyız ve sizden bu talebimize olumlu yaklaşmanızı istiyoruz. Türk Telekom’un diğer hizmetlerinin yanı sıra Isparta’ya yapacağı en büyük ve en önemli hizmet bu olacaktır.” Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, bu talebe oldukça olumlu yaklaştı.

PINARCI NE DEMİŞTİ?

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan Isparta'da istihdam imkanı sağlayacak bir talepte bulundu. Pınara, "Türk Telekom ya da Avea'nın çağrı merkezlerinden bir tanesinin Isparta'ya ISIAD desteğinde kurulması durumunda 300 genç işsiz istihdam edilecektir. Süleyman Demirel Üniversitesi ile ortaklaşa devletin ihtiyacı olan Siber Güvenlik Uzmanlarının iş garantili olarak Isparta'da yetiştirilmesin istiyoruz. Sadece kamu sektöründe 1500 ihtiyaç var. Özel sektörü de katarsak 4 bin uzman ihtiyacı var”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum