Isparta Kitap Fuarı Açıldı

Isparta Kitap Fuarı Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2017 11:00
Isparta Kitap Fuarı Açıldı
Isparta 1. Kitap Fuarı gerçekleştirilen törenle Gökkubbe Fuar Merkezi’nde açıldı. 216 yayınevinin katıldığı fuarda 100 yazar da imza günü ve söyleşi düzenleyecek. Fuar için gerçekleştirilen açılışa Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, muhtarlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ 100 YAZAR VAR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın konumu itibariyle önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:  “Çok yakınımızda Burdur’ ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz var. Yine yakınımızda Antalya ve 60 bin öğrencisi olan bir üniversitemiz var. Afyon’da da büyük bir üniversitemiz var. Süleyman Demirel Üniversitemiz, 100 bin öğrencisiyle burada. Bu merkeziyetçi bir yerde acaba olağanüstü bir kitap fuarı yapabilir miyiz dedik. Bunun öncesinde de güzel bir fiziki ortamımız olması gerekiyordu. Onu da Gökkubbe olarak yaptık. Şimdi burada bu fuarımızı düzenliyoruz. Fuarımız için şansımız iyi gitti. 96 tane ünlü yazarımız vardı. Fuar açılışından birkaç gün önce 4 kişi daha gelmek istedi, onlar da geliyor. Toplam 100 yazarımız var ve hepsi birbirinden ünlü. Arzu edilen fuarımız bugün açılıyor.

BU ZENGİNLİĞİ DAHA DA İLERİYE GÖTÜRME AZMİMİZ VAR
Bu fuarda 216 tane tanınmış, en büyük yayınevleri var. Bu fuarımızı kapsamlı olarak düşündük. Merkezi olarak yalnızca üniversite demedik. İlkokul çocuğumuzdan lise talebemize kadar herkese hitap eden kitaplarımız var. Okuma alışkanlığı anaokuldan başlar. Bu açıdan bir kitap deryasını bu fuarımıza getirdik. Tüm meselemiz okumanın önemi. Çünkü isterse adam üniversite bitirsin, okumuyor ve araştırmıyorsa her konuda geri kalır. Bunları sağlamak için bu fuarı düzenledik. Bu fuarımız birinci oldu. Bu zenginliği daha da ileriye götürme azmimiz var. Isparta’nın fuar merkezi olmasını düşündük.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte fuarın açılış kurdelesini kestiler. Daha sonra fuardaki stantlar gezildi.

Kitap Fuarı 12 Mart’a kadar saat 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum