Isparta Markalı Çin Malı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Jinping onuruna Çankaya Köşkünde verildiği yemeğe katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2012 11:41
Isparta Markalı Çin Malı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Jinping onuruna Çankaya Köşkünde verildiği yemeğe katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaretiyle ilgili bilgi verdi, önceki gün Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Jinping onuruna Çankaya Köşkü'nde verilen yemeğe katıldığını belirtti.

Günaydın, Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaretinde yapılacak projelerden bahsettiğini ve Cumhurbaşkanı Gül'ün de Isparta'yı çok beğendiğini söylediğini belirtti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini aynı gün 21 Şubat'ta Çankaya Köşkü'nde Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Jinping onuruna verilen yemeğe davet ettiğini ve bunun üzerine kendisinin de 21 Şubat'ta davete katıldığını söyledi. Bu sayede Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı ve Çin'li üst düzey yetkililerle tanışma imkanı bulduklarını belirten Günaydın, daha önce 12-20 Temmuz 2010 tarihinde Çin Halk Cumhuriyetinin Xİnghtai şehrine yaptıkları ziyaret sırasında çeşitli işbirliği konularında ele aldıkları konuları Ankara'daki tanışma ve yemekli toplantı da ele alındığını söyledi.

Çin'li yöneticilerle görüşmenin son derece güzel olduğunu, Isparta için de faydalı olacağını zannettiğini belirten Günaydın, şöyle konuştu: "Bizim daha öncede Çin'in xinghtai şehri ile bir sözleşmelerimiz ve anlaşmalarımız vardı, biz onu pek basına yansıtmamıştık. Bu anlaşmalarda bu Ankara'daki tanışmada görüşüldü güzel bir görüşme grupları oldu, güzel bir tanışma neticesinde dün protokol tamamlandı. Orada bazı üst düzey yetkililerle de görüşme imkanımız oldu" dedi.

ÇİN SEKTÖRÜ ISPARTA'YA GELECEK
Çin'li yetkililerle imzalanan işbirliği protokolü hakkında da bilgi veren ve daha önce Çin'in Hebei Eyaletindeki Xİngtai Şehri ile kardeş şehir anlaşması çerçevesinde teknolojik işbirliği konularında anlaşma yaptıklarını hatırlatan Günaydın, bu çerçevede Çin yatırımlarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Çin ile yapacağı yatırımlarda markanın Isparta'ya özgü olacağını ifade eden Günaydın, şunları söyledi: "Onlar kendileri bize teklif ettiler, kuracağımız yatırımlarda markayı siz belirleyin dediler. Dolayısıyla Isparta markalı Çin yatırımları gelmiş olacak. Anlaşma çerçevesinde 86 çeşit malzeme üretimi yeralıyor. Bunlar arasında güneş enerjisi ve pilleri üretimi ile güneş enerjisi panel üretimleri, çin motor üretimleri, rüzgar türbünü, bu motorun Isparta'ya kurulma konusu, akülü araba üretimi gibi yatırımları kapsıyor. Çin sektörü ile olan her yatırım ciddi manada bir yatırım şeklinde olacak, küçük bir atölye bazında veya normal bir fabrika bazında değil yüksek teknolojik fabrikalar şeklinde olacak. İnşallah Cumhurbaşkanımızın da daveti ile bu işlerin biraz daha hızlanacağı ve kesinleşeceği ortaya çıktı" dedi.

ISPARTA'YA SHOWROOM AÇACAĞIZ
Başkan Günaydın, Çin Devleti Başkan Yardımcısı Jinping ile yaptığı görüşmeye değindi. Günaydın, sözlerine şöyle devam etti: "kendisi sözkonusu şehirde içinde güneş enerjisi panelleri ve pilleri, teknolojik çiftçi motorları ile akülü motosikletlerin de bulunduğu 86 çeşit malzeme üretimi yapıldığını belirterek, bu konuda bize destekte bulunabileceklerini bildirdi. Bende bu konuyu sevinçle karşıladım. Hatta, Çin Devleti orada ürettikleri ürünler için burada da bir üretim merkezi kuracaklar ve burada üretilecek ürünlerin marka ismini biz vereceğiz. Bu ürünler de yine yapılacak Showroom'da sergilenecek ve satışı yapılabilecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.