Isparta Milletvekillerinin Meclis Performansları

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) 4 sandalyeyle temsil edilen Isparta'da en çalışkan vekil MHP'li Nevzat Korkmaz, sözlü soru önergesi veren tek vekil AK Parti'li Recep Özel oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2012 11:14
Isparta Milletvekillerinin Meclis Performansları

TBMM, 24. dönem milletvekillerinin yasama çalışmalarına ilişkin verileri Isparta'nın dört vekilinin çalışma performansına ilişkin ilginç sonuçları ortaya koydu. 1

1 başlık altında yürütülen yasama çalışmalarının kayıtlarına göre bu yasama yılında en çok faaliyet gösteren vekil MHP'li Nevzat Korkmaz oldu. Korkmaz, toplam120 yasama faaliyetiyle 4 vekil arasında etkinliği en yüksek isim oldu.

EN ÇOK KORKMAZ KONUŞTU

Korkmaz, 5 kanun teklifine imzasını koydu. Tam 16 kez Meclis Başkanlığı'na yazılı

soru önergesi sundu. Ondan başka yazılı soru önergesi veren olmadı. 35 meclis araştırma önergesine imzasını koyarak en çok meclis araştırma önergesine imza atan vekil oldu. Genel Kurul'da da en çok söz isteyen isim Korkmaz oldu, Korkmaz ülke ve Isparta gündemine ilişkin çeşitli konularda 64 kez kürsüye çıktı.

EN ÇOK KANUN TEKLİFİ ÖNER'DEN

Ana muhalefet partisi CHP'nin Vekili Ali Haydar Öner, yasama çalışmalarında toplam 44 kez etkinlik gösterdi. Öner, Meclis'e 4 kez ilk imzayı atarak kanun teklifi sundu. En çok kanun teklifi sunan vekil oldu. Öner'in imzasının bulunduğu kanun teklifi sayısı 18. Meclis verilerine göre Öner, sözlü ve yazılı soru önergesi vermedi. 7 adet meclis araştırma önergesi için imzasını koyan Öner, Genel Kurul'da 15 kez konuşma yaptı.

SÖZLÜ SORU ÖNERGESİ VEREN TEK VEKİL ÖZEL

AK Parti Milletvekili Recep Özel, sözlü soru önergesi veren tek vekil olarak dikkat çekti. Özel, 5 kez TBMM'de sözlü soru yöneltti. Özel, genel görüşme önergesi isteyen tek vekil olma özelliğine da sahip. Bir kanun teklifi veren Özel'in üç kanun teklifinde de imzası bulunuyor. Recep Özel'in 4 meclis araştırma önergesinde imzası bulunuyor. Genel Kurul'da 17 kez konuşma yapan Özel'in toplam 31 faaliyeti bulunuyor. Aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyon Vekili olan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bir kez ilk imzayla kanun teklif sunarken, bir teklife de imzasını attı. 1 meclis araştırma önergesine imza koyan Bilgiç, 9 kez Genel Kurul'da görüşme yaptı.

HİÇ YAPILMAYANLAR

11 başlıktan oluşan yasama faaliyetleri arasında Isparta'nın hiçbir vekili bu dönem ilk imzayla meclis araştırma önergesi vermedi. Yine ilk imzayı atarak genel görüşme önerisi sunmadı. Gensoru önergesi de faaliyetler arasında yer almadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.