Isparta Polifonik Korolar Derneği Kuruldu

Isparta Polifonik (Çoksesli) Korolar Derneği Kuruldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2012 12:05
Isparta Polifonik Korolar Derneği Kuruldu

Dernek Isparta da yaşayan gönüllü müzik öğretmenleri ve müzikseverler tarafından 13 Aralık 2011 tarihinde kuruluşunu gerçekleştirdi.2012 yılı itibari ile çalışmalarına başlayan derneğin başkanlığını emekli öğretmen ve Ülkü İlköğretim Okulu Müdürlerinden H.Kürşat KIZILELMA üstlenmiştir.

Dernek ilköğretim öğrencilerinden oluşan 45 öğrencinin katılımı ile çocuk korosunu oluşturmuş ve Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi konser salonunda çalışmalarına başlamıştır. Çocuk Korosu ile aynı anda kurulan Yetişkinler Dernek Korosu Şef Nikolay MERDZHANOV yönetiminde çalışmalarına başlamıştır. Çocuk korosunu müzik öğretmenleri Fidan ARITÜRK, Aysu AKGÜN, Hatice KOŞKAN, Filiz GÖKÇE ve Demet AYHAN çalıştırmaktadır.

Dernek, çağdaş toplumlarda, evrensel müzik kültürünün ayrılmaz bir parçası olan Polifonik (Çoksesli) Koro Müziği türünün, ilimizde de geliştirilip yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır.

Dernek bu amaç doğrultusunda Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı hocalarından Prof. Dr. Mustafa APAYDIN ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği Genel Sekreteri Kutlay ALPUĞAN‘IN katılımları ile 20 NİSAN 2012 Cuma günü saat 20.00 da Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi konser salonunda çocuklar ve yetişkinler korosu konseri ile resmi açılışını gerçekleştirecektir. Yetişkinler korosu 26-30 Nisan 2012 tarihlerinde Yunanistan’da yapılacak uluslararası koro festivaline, çocuk ve yetişkinler korosu 2-3 Haziran 2012 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan 17.Türkiye Polifonik Korolar Şenliğine katılacaktır.


20 NİSAN AKŞAM SAAT 20.00 DAKİ KONSERİMİZE KATILIMINIZ BİZE MUTLULUK VERİR.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.