Isparta Sağlık Hizmetlerinden Memnun

2014 yılının ilk 5 ayında hastanelerdeki hasta memnuniyet oranı yüzde 97,5, personel memnuniyet oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleşti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2014 11:27
Isparta Sağlık Hizmetlerinden Memnun

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Turgut Ören, “Hasta memnuniyet oranında çok iyi durumda, personel memnuniyet oranında ise iyi durumdayız” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Turgut Ören, dün Böcüzade Parkı’nda düzenlediği basın toplantısında, İdari Hizmetler Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İlk olarak Birlik personel sayısı hakkında bilgi veren Ören, “Birliğimiz bünyesinde şuan itibariyle 196 Uzman Hekim, 32 Pratisyen Hekim ve 45 Diş Hekimi, 1296 Ebe-Hemşire-Sağlık Memuru, 65 Sağlık teknikeri 64 Sağlık Lisansiyeri, 51 teknik personel, 178 İdari Personel ve 180 yardımcı personel olmak üzere 2107 kadrolu personel ile hizmet alımı yöntemiyle de 900 personel olmak üzere toplam 3007 çalışanımızla Isparta’mıza ve bölge insanımıza sağlık hizmeti sunmaktayız” dedi.

MHRS’DE BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ HEDEFİN ÜZERİNDEYİZ

Öte yandan Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Sağlık Hizmetlerine
vatandaşların daha kolay erişimini sağlamak ve hastanelerin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ni(MHRS) anlatan Turgut Ören, 2013 yılında açılan MHRS kapasite oranında yüzde 73’e, MHRS doluluk oranın da yüzde 20 olarak gerçekleştiğini bildirdi. 2014 yılının ilk 5 ayında ise kapasite oranının yüzde 78, doluluk oranının ise yüzde 23’e ulaştığını belirten Ören, “Bakanlığımızın hedef oran olarak belirlediği yüzde 50 Kapasite ve yüzde 20 Doluluk oranının üstünde gerçekleşme sağlanmıştır” şeklinde konuştu.
HASTA MEMNUNİYET ORANINDA İYİ DURUMDAYIZ

Diğer taraftan kalite yönetim birimlerince hasta ve çalışan memnuniyetlerine yönelik anketler yapıldığını aktaran İdari Hizmetler Başkanı Turgut Ören, 2014 yılının ilk 5 ayında hastanelerdeki hasta memnuniyet oranının yüzde 97,5, personel memnuniyet oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Ören, “Bu memnuniyet oranlarının arttırılması için sürekli iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Bakanlığımız kriterlerine göre Hasta memnuniyet oranında çok iyi durumda, personel memnuniyet oranında ise iyi durumdayız. Amacımız bu oranları korumaktan ziyade sürdürülebilir kılmaktır” dedi.

BÜROKRATİK İŞLEMLERİN SÜRESİ AZALTILDI

Son olarak Nisan 2014 tarihi itibari ile Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi(EBYS) geçildiğini hatırlatan Ören, şunları söyledi: “Bu sistemde evrak sirkülasyonu ve yazışmalar elektronik ortamda yapılmakta, bu da bize hem maddi hem de zaman tasarrufu sağlamaktadır. Yani posta giderlerimiz ciddi anlamda düşürülmüş, yıllık yaklaşık 50.000 TL’lik tasarruf sağlanacağı öngörülmektedir. En önemlisi ise Bürokratik işlemlerin süresi 6-7 günlerden 1-2 gün seviyesine indirilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum