Isparta Şehidini Son Yolculuğa Uğurladı

Hakkâri'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıları sonucu şehit olan 264askerden Süleyman Kalkan memleketi Isparta'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 19:37
Isparta Şehidini Son Yolculuğa Uğurladı

Hakkari Çukurca'da şehit düşen 24 askerden 21 yaşındaki jandarma er Süleyman Kalkan'ın cenazesi, memleketi Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Düzenlenen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Kalkan'ın cenazesi top arabasına konulurken annesi Şerif Kalkan, "Benim yavrumu kuru yere koymayın. Onu kuru yere koymayın. Yavrum benim, kuzum benim. Hakkını helal et" diye ağıt yaktı.

Hakkari'de şehit düşen jandarma er Süleyman Kalkan'ın cenazesi, Süleyman Demirel Havalimanı'na Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçakla getirildi. Anne Şerif Kalkan ve şehidin kardeşleri, Kalkan'ın cenazesini karşıladı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Isparta milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç ile çok sayıda protokol mensubu da havalimanındaki karşılama törenine katıldı. Şerif Kalkan, Vali Oğuz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tekin'in başsağlığı dileklerini kabul ederken, şehit oğlu için ağıtlar yaktı.

OĞLUMUN KOMUTANI SEN MİSİN

Şerif Tekin, Tuğgeneral Tekin'e "Oğlumun komutanı sen misin? Oğlum, 'Komutanım beni çok seviyor' diyordu o sen misin?" diyerek gözyaşı döktü. Şehit erin cenazesi tören mangası tarafından uçaktan alınarak ambulansa getirildi. Tabut içine konulmadan anne Şerif Kalkan tabuta sarılarak oğlu için gözyaşı döktü. Anne Kalkan, oğlunun cenazesini taşıyan ambulansa bindi. Havalimanından Keçiborlu, Uluborlu ve Senirkent istikametinden Yalvaç İlçesi'nin Sücüllü Beldesi'ne getirilen şehidin cenazesini, Uluborlu ve Senirkent halkı saygı duruşu ile selamladı.

BAKAN EROĞLU DA TÖRENE KATILDI

Şehit Süleyman Kalkan için belde meydanında tören düzenlendi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, milletvekilleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Yalvaç İlçesi'nden cenaze törenine yaklaşık 10 kilometreyi yürüyerek gelen yüzlerce Meslek Yüksekokulu öğrencisi, teröre lanet okudu. Binlerce kişinin doldurduğu meydanda Türk bayrakları açıldı. Şehit Kalkan ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kalkan'ın ay yıldıza sarılı cenazesi, askerlerin omuzunda alana getirildi.

GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarının atıldığı törende şehidin annesi Şerif Kalkan ve kardeşleri İlknur, Ayşe, Burcu ve Murat güçlükle ayakta durdu. Anne Şerif Kalkan'ı bir kadın subay ile sağlık görevlisi kollarından tuttu. Şehidin anneannesi Saniye Kalkan da tören alanında ağıtlar yaktı.

Tören, Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan Kurmay Albay Ceyhan Karagöz'ün konuşmasıyla başladı. Kurmay Albay Karagöz, "Gözünüz arkada kalmasın, bıraktığınız emaneti sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

Ardından kürsüye Isparta Valisi Memduh Oğuz çıktı. Vali Oğuz, "Sücüllü tarihinin en büyük kalabalığını yaşıyor. Bu kalabalık iki şey haykırıyor. Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyor. Ne kadar şer unsur bir araya gelirse gelsin, bu vatan bölünmeyecek. Az önce sayın bakanım bilgi verdiler. Kuzey Irak'ta 5 bölgede 22 taburla kara harekâtı başladı. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun" dedi.

Ardından Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, şehit Kalkan'ın cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin cenazesi silah arkadaşlarının omuzunda top arabasına konuldu. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla taşınan Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konulduktan sonra annesi Şerif Kalkan, "Benim yavrumu kuru yere koymayın. Onu kuru yere koymayın. Yavrum benim, kuzum benim. Hakkını helal et" diye ağıt yaktı.

Şehit Kalkan'ın cenazesi, daha sonra Sücüllü Belde Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.