Isparta Şehidini Uğurladı

25 Kasım’da Hakkari Çukurca’da girdiği çatışmada ağır yaralanan ve dün sabah saatlerinde şehit düşen Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek, binlerce Ispartalının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2012 17:34
Isparta Şehidini Uğurladı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü GATA’da şehit düşmüştü.

Bugün öğle namazına müteakip düzenlenen törenle toprağa verilen şehit uzman çavuş Ömer Tunçbilek, binlerçe Ispartalının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş için düzenlenen törene hükümet adına Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Isparta Valisi Memduh Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Emniyet Müdürü Mehmet Or, çeşitli ilçe ve beldelerin Belediye başkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada “Dünyaya şunu haykırmak istiyorum; burada bulunan tüm herkes ne kin, ne de nefreti savunur. Bugün burada bulunanlar barış ve kardeşliği savunur. Tüm dünya bilsin ki, barış, kardeşlik, esenlik ve selamet arzusunu, bu değerleri hiç kimse engelleyemeyecek. Bu değerler dedelerimizden bizlere mirastır ve bu değerlerimizi koruyacağız. Bu meydandaki asil ve dik duruşu tüm dünya görsün. Milletimize ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek’in eşi Mediha Tunçbilek kızı 1,5 yaşındaki Safiye’ye “İşte kızım, bir tanem baban orda” diye seslenince yürekler dağlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törende yaklaşık 5 kilometrelik araç konvoyu oluştu.

Şehit Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek’in naşı top arabasıyla taşındığı sırada binlerce Ispartalı “Şehitler Ölmez Vtaan Bölünmez” sloganları ile şehidini uğurladı.

Görüntüler gelecek….

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum