Isparta Türk Dünyası’nın merkezi haline gelecek

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ankara ve İstanbul’daki temaslarının ardından şehre döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2012 10:50
Isparta Türk Dünyası’nın merkezi haline gelecek

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ankara ve İstanbul’daki temaslarının ardından şehre döndü. Şehrin geleceğine önemli katkılar sağlayacak olan görüşmelerden birisi de geçen günlerde hayatını kaybeden Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucusu Prof. Dr. Turan Yazgan’ın vakfına ve ailesine gerçekleştirilen taziye ziyaretinde gerçekleşti.

Ispartalı işadamı Atakan Yazgan’ın amcası ve Türk Dünyası’na önemli katkılarda bulunan merhum Prof. Dr. Turan Yazgan’ın1980 yılında kurduğu Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'na taziye ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, burada Türk Dünyası’ndan isimler ile ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Başsağlığı ziyareti esnasında Türk Dünyası’ndan da isimlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, burada da bir toplantı yapma fırsatı bulduklarını ve hem Isparta, hem ülke hem de Türk Dünyası’na ışık tutacak önemli kararlar alındığını söyledi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucusu Prof. Dr. Turan Yazgan’ın isminin Isparta’da bir caddeye verilmesinin yanı sıra yapımına geçen ay içerisinde başlanan ve kısa sürede tamamlanacak olan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’ne de aynı şekilde isminin verilmesinin gündeme geldiğini dile getirdi.

Türk Dünyası’ndan önemli isimlerin yapımı tamamlanacak olan müzede kullanılmak üzere tarihe de ışık tutacak müzik aletleri, Türk Kültürünü yansıtan önemli materyalleri verebileceklerini söylediklerini aktaran Başkan Günaydın, “Yapımına devam ettiğimiz müzemiz 10 bin yıllık Türk Kültürüne içerisinde barındıracağı halı ve kilimlerle ışık tutacak. Görüşmelerimizde ayrıca uluslar arası bazı objelerinde verilebileceği söylendi” dedi.

Isparta’yı ‘Türkmen Kenti’ olarak tanımlayan Başkan Günaydın, 3 bin 200 metrekarelik kullanım alanlı müzenin şehri, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için iyi bir yer olacağını belirtti.
Etnografya Halı ve Kilim Müzesinin yapımının tamamlanmasının ardından bir hayalinin daha bulunduğunu bunun da yine aynı müze alanı bölgesinde 3 bin 500 metrekareden oluşan uluslar arası olacak ve Türk Mimarisiyle inşa edilecek olan 2. bir müze projesi olduğunu belirtti.

Günaydın “Bunun da gerçekleştirilmesiyle birlikte Isparta Türk Dünyası’nın merkezi ve markası haline gelecek. Allah’ım bu güzel düşüncelerimizi ve değerlerimizi ortaya çıkarmayı bizlere nasip etsin” şeklinde konuştu.

Isparta’da Türk Dünyası’na ışık tutacak bir müze oluşturmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu heyecan kalbimde atmakta. Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nin tamamlanmasının ardından diğer müzenin de tamamlanmasıyla Isparta Dünya ve Bilim kenti olacaktır. Isparta Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün haykırıldığı bir şehir olacak ve Türk Dünyası’na ışık tutacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.