Isparta Yabancıların Gözdesi

Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi, Yalvaç Psidia Antiocheia ve Eğirdir'i ile Fransızlar, Almanlar ve Ruslar'ın ilgi odağı olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2011 17:00
Isparta Yabancıların Gözdesi

Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi, Yalvaç Psidia Antiocheia ve Eğirdir'i ile Fransızlar, Almanlar ve Ruslar'ın ilgi odağı olduğunu belirtti.

Kılıç, yaptığı açıklamada, Isparta'ya gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Isparta'yı 2004 yılında 120 bin 379 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini ve bunların 14 bin 69'unu yabancı turistin oluşturduğunu anlatan Kılıç, 2010 yılında ise toplam 167 bin 664 turistin Isparta'da konakladığını ve bunlardan 17 bin 246'sını yabancı turistin oluşturduğunu kaydetti.

Isparta'ya gelen turistlerin ağırlıklı olarak Fransa, Almanya, Rusya, İngiltere, ABD'den olduğuna işaret eden Kılıç, ''İlimizi ziyaret eden 17 bin 246 yabancı turist arasında en fazla Fransızlar, Almanlar ve Ruslar yer alıyor'' dedi.

Daha önceki yıllarda İsrailler'in ilk sırada yer aldığını, ancak İsrail'deki hükümet politikalarından dolayı İsrail'den gelen turist sayısında azalma olduğunu ifade eden Kılıç, en az turist gönderen ülkelerin ise Afganistan, Irak, İran, Bosna Hersek, Kırgızistan ve Tacikistan olduğunu kaydetti.

-DAVRAZ, YALVAÇ VE EĞİRDİR REVAÇTA-

Isparta'nın Akdeniz turizminin bir parçası olarak gittikçe artan dünya turizm talebinden payını aldığına işaret eden Kılıç, deniz, kum ve güneş turizminden doğa ve kültür turizmine doğru kayan bir talep potansiyelinin oluştuğunu ve bu talebe göre de Isparta'nın zengin varlıklara sahip olduğunu kaydetti. Isparta'nın deniz, kum, güneş potansiyelinin yanı sıra doğası ve kültürüyle de turist çektiğini anlatan Kılıç, ''Turistlerin gözdesi Davraz Kayak Merkezi, Yalvaç Psidia Antiocheia ve Eğirdir'' diye konuştu.

Davraz Kayak Merkezi'ne gelen turist sayısında ciddi bir artış gözlendiğini vurgulayan Kılıç, özellikle Rusların ve Fransızların Davraz'a büyük ilgi gösterdiklerini aktardı. Davraz Kayak Merkezi'ne bulunan Sirene Davras Oteli'nde 2007 yılında 10 bin 673 yerli ve yabancı turistin konakladığını dile getiren Kılıç, 2010 yılında ise bu rakamın 11 bin 353'e yükseldiğini kaydetti.

Yalvaç Psidia Antiocheia'nın da özellikle tarihi canlandırdığını ifade eden Kılıç, St.Paul yolundan dolayı da Yalvaç'ın inanç turizmine hitap ettiğini ve bundan dolayı büyük ilgi gördüğünü aktardı. 2010 yılında Yalvaç Psidia Antiocheia'yı 5 bin 626 yerli turist ziyaret ederken, 13 bin 239 yabancı turistin ziyaret ettiğini aktaran Kılıç, bu rakamın Yalvaç'a olan ilgiyi net olarak gösterebildiğine işaret etti. Yalvaç Müzesi'ni de 9 bin 763 yerli, 296 yabancı turistin ziyaret ettiğini aktaran Kılıç, Yalvaç Müzesi'nde 3 bin 133 arkeolojik eser, bin 626 etnografik eser, 20 bin 738 sikke, 91 mühür, 16 el yazma eser, 60 fosil ve iskelet, 591 madalya-madalyon-nişan olmak üzere toplam 26 bin 255 eser bulunduğunu belirtti.

Tatlı su gölüyle beğeni toplayan Eğirdir'in de turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Kılıç, ''Eğirdir hem su hem de doğa sporlarına imkan tanıyan bir coğrafyaya sahip. Bu özelliğiyle de turistlerin büyük beğenisini topluyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.