Isparta Ziraat Odası'ndan Yöresel Yemekler Yarışması

Isparta Ziraat Odası'ndan Yöresel Yemekler Yarışması

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2017 20:29
Isparta Ziraat Odası'ndan Yöresel Yemekler Yarışması

Isparta Ziraat Odası, özenti haline gelen batı mutfağına karşı Türk mutfağının lezzetlerini ortaya çıkarmak ve Isparta'nın yöresel yemeklerini unutturmamak için çalışma başlattı.

Isparta Ziraat Odası ve bazı ilçelerdeki Ziraat Odaları ve Gıda, Tarım, Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde ilimizin yöresel yemeklerini unutturmayacak bir projeye imza atıyor. Ziraat Odası, ilki Isparta merkezde olmak üzere bazı ilçelerde, kasabalarda ve köylerde 'Yöresel Yemekler Yarışması' düzenleyecek. Kazanan oda üyelerine ve çiftçilere altın hediye edilecek. 

Isparta Ziraat Odası Başkanı Müslahattin Can Selçuk, Türk mutfağının binlerce çeşit lezzeti ile zengin bir mönüye sahip olduğunu söyledi. Isparta'nın yöresel yemeklerinin de Tük mutfağı mönüsü kapsamında etkin bir yer aldığını belirten Oda Başkanı Selçuk, şu bilgiyi verdi: ''ilçelerdeki oda başkanlarımız ve Gıda, Tarım, Hayvancılık İl Müdürümüz Mehmet Tuğrul beyin destekleriyle yöresel yemeklerimizle ilgili yarışma düzenleyeceğiz. Proje kapsamında ilk yarışmamız merkezdeki oda üyelerimizi ve çiftçilerimizi ilgilendiriyor.

Merkez ilçe için yöresel yemeklerimizin en önemlilerinden birisi olan 'kuru fasülye ve pilav' başlığı altında bir yarışma düzenleyeceğiz. Oda üyelerimiz ve çiftçilerimiz kendi yetiştirdikleri fasülye ve prinç ile kuru fasülye ve pilav yapacaklar. Tarım İl Müdürlüğümüz ortamı ve her türlü imkanı hazırlayacak.

Oluşturacağımız jüri tarafından yapılacak seçimle en iyi kuru fasülye-pilavı pişiren 3 çiftçimize altın hediye edeceğiz. Pişirilen yemekler de misafirlerimize ikram edilecek."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.