Isparta'da 1'i kar Paletli 4 Ambulans Hizmete Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Isparta'ya tahsis edilen 1'i kar paletli 4 ambulansın düzenlenen bir törenle hizmete girdiği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2011 12:40
Isparta'da 1'i kar Paletli 4 Ambulans Hizmete Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Isparta'ya tahsis edilen 1'i kar paletli 4 ambulansın düzenlenen bir törenle hizmete girdiği bildirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Memduh Oğuz, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Süleyman Önal, sağlık müdürlüğü yetkilileri ve basın mensupları katıldı. Törende konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve hızlı yerine getirilebileceğinin altını çizdi.

Bakanlık tarafından tahsis edilen 4 yeni ambulansla, ildeki ambulans sayısı 47'den 51'e ulaştığına değinen Vali Oğuz, ambulansların kazasız, belasız hizmet vermesini dilediğini belirterek, Sağlık bakanlığı başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal, yeni gelen ambulanslarla birlikte vakalara ulaşma süresini 20 dakikanın altına indirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, özellikle kar paletli ambulansla kış şartlarında vatandaşlara daha iyi hizmet verilebileceğini kaydetti.

2002 yılından bu yana sağlık hizmetlerinin Isparta'da katlanarak arttığına işaret eden Önal, "2002 yılında ambulans sayımız 24 iken, 2011 yılı Ağustos ayı itibarı ile toplam olarak 51 ambulans ilimizde hizmet vermektedir. Ambulanslarımız 29 acil yardım ambulansı, 22 hasta nakil ambulansıdır. Bakanlığımızca 2011 yılı içerisinde ilimize 3 tam donanımlı acil yardım ambulansı ile 1 tam donanımlı kar paletli ambulansı tahsisi yapılmıştır. Kar paletli ambulansımız özellikle yoğun kış şartlarının yaşandığı kentin yüksek kesimlerinde, ilçelerinde ve bağlı köylerde hizmet verecektir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.