Isparta'da 29 Ekim Coşkusu

Hükümet Meydanı'nda yapılan kutlama törenine vatandaşlar da büyük ilgi gösterdiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2012 15:38
Isparta'da 29 Ekim Coşkusu

Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma için kürsüye Vali Memduh Oğuz geldi.



Cumhuriyetin kazanımlarını anlatan Vali Oğuz, "Cumhuriyet kurulduğundaIsparta'da bir doktor dahi yokken, şu anda bini aşkın doktor var. Atatürk'ü minnetle şükranla anıyoruz. Sıkıntı içinde halkı nasıl millet haline getirdiğini biliyoruz.


Ata'ya neleri borçlu olduğumuzu biliyoruz. Biz yeryüzünde yaşayan insanları ve yerin altındakileri unutmuyoruz. Milletemezin birliği azim ve kararlılığı tüm sorunların üstesinden gelmemizi sağlayacaktır" dedi.
Vali Oğuz'un konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri düzenlendi. Isparta'da bu yıl ilk kez kutlamalara konser damgasını vurdu.



TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer söylediği kahramanlık türküleriyle bayrama katılanları coşturdu. Türkülere Isparta halkı da eşlik etti. Çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından askeri bando eşliğinde geçit töreni düzenlendi.
Askeri birliklerin geçişi sırasında vatandaşlar, askeri uzun süre alkışladı. Öğrenci gruplarının ve resmi kurumlara ait araçların geçidiyle sabahki törenler son buldu.


Isparta'da Cumhuriyet kutlamaları bu akşam Barida Otel'de düzenlenecek olan Cumhuriyet Resepsiyonu ile devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.