Isparta'da 33 Bin Öğrenciye Süt Dağıtılacak

Okul Sütü Programı' kapsamında Isparta'da 229 okulda ana sınıfları ve 5'inci sınıflar dahil toplam 33 bin 470 öğrenciye süt dağıtılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2012 19:15
Isparta'da 33 Bin Öğrenciye Süt Dağıtılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan 'Okul Sütü Programı' kapsamında Isparta'da 229 okulda ana sınıfları ve 5'inci sınıflar dahil toplam 33 bin 470 öğrenciye süt dağıtılacak.

Konuyla ilgili Isparta'da Vali Yardımcısı Niyazi Can Başkanlığında Valilik Göl Toplantı Salonunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, ilçe kaymakamları ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Genelgelerde öngörülen program doğrultusunda sütlerin ne şeklide öğrencilere dağıtılacağı konusunda ön çalışma yapmak amacıyla toplandıklarını belirten Vali Yardımcısı Niyazi Can, "Şimdiden süt dağıtımının çocuklarımız için hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum" dedi

Akdeniz bölgesi okul sütü dağıtım ihalesinin 17 Nisan 2012 tarihinde yapıldığını ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek ise, "Akdeniz bölgesi okul süt dağıtım ihalesini Yörükoğlu Süt Ürünleri Şirketi kazandı.Biz müdürlük olarak dağıtılan sütlerin denetlenmesi kontrolünden sorumluyuz. Bu doğrultuda 27 Nisan 2012 tarihinde dağıtılacak olan sütlerden numuneler alarak il kontrol laboratuvarına gönderdik ve sonuçlar olumlu çıktı. Bu kontrollerimiz her dağıtımda aynı şekilde yapılarak çocuklarımızın sağlıklı süt tüketimini sağlayacağız" diye konuştu.

İl genelinde 229 okulda ana sınıfları ve 5'inci sınıflar dahil toplam 33 bin 470 öğrenciye süt dağıtılacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner de, "Elbette ki başlangıçta bazı eksiklikler olabilir, ancak bu gelecek yıl için bizim açımızdan hazırlık provası şeklinde olacaktır. Yapılan protokol uyarınca Pazartesi günleri saat 10'da sütler 200 miligram olarak istenilen evsafta ve ambalajda okullara teslim edilmesi gerekmektedir.O nedenle ilk dağıtımlarda firmadan ve okul idarecilerinden kaynaklanan bazı sıkıntılar olabilir. Çıkabilecek olan bu sıkıntılar nedeniyle bir birimize mazeret bulmayalım ve suçlamada bulunmayalım, bilakis birlikte çözüm bulalım. Genelgede her şey açık şekilde anlatılmış; süt dağıtımından kimler sorumludur, sütler ne şeklide okullara teslim edilecek, okullarda ne şekilde muhafaza edilecek ve öğrencilere verilince ne şekilde tüketileceği gibi konularda her şey belli. O bakımdan burada kaymakamlarımıza çok iş düşüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.