Isparta'da 41 Bin Öğrencimiz Var

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve SDÜ yönetimi, “10 Ocak Gazeteciler Günü” sebebiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yayınlanma:
Isparta'da 41 Bin Öğrencimiz Var

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin bölgedeki etkisi ve gelişimi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Prof. Dr. Saltan, “Üniversitemiz, 1976’da akademi ile başlayan yolculuğunda çok sayıda başarılara imza atmış, birçok alana öncülük etmiş bir üniversite. Bugün araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve bu alanda önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Araştırma alanında çok yol kat ettik. Üniversitemizde bulunan Yenilikçi Teknolojiler Merkezi, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli bir değer. Savunma sanayi ve pek çok alanda ülkemize destek vermek için çalışıyoruz. Bunun yanında eğitim öğretim faaliyetlerimizde de öğrencilerimizin mesleklerini en iyi şekilde öğrenmelerini amaçlıyor ve bunu uygun modellerle destekliyoruz. Bu kapsamda Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi, ülkemizin akredite olmuş sayılı fakülteleri arasında yerini aldı. Diğer tüm fakültelerimiz ve bölümlerimiz de bu amaçla çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

SDÜ’nün personel yapılanması hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Saltan, üniversite olarak sağlık alanında da şehre ve bölgeye hizmet etmeyi amaçladıklarını dile getirerek Isparta’dan hiçbir kimsenin tedavi için başka yerlere gitmesini istemediklerini bunun için de sürekli çalışma halinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Saltan, “Üniversitemizde bulunan Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde engelli bireylere yönelik verdiğimiz hizmetin sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bir örneği bulunmuyor.” diye konuştu.

Isparta’nın bir öğrenci kenti olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Saltan, öğrencilerin Isparta’da konforlu bir öğrencilik hayatına sahip olduğunu söyledi. SDÜ’nün 2022 yılında yüzde 94, 2023 yılında da yüzde 98 doluluk oranına ulaştığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Saltan, “Bugün 41 bin civarında öğrencimiz var ve öğrencilerimiz Isparta’da mutlular.” dedi.


Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.