Isparta'da Bayramdan Sonra Nikah Patlaması

Isparta Belediyesi Nikâh Memuru Yaşar Sağdıç, Kurban Bayramı’na kadar yaklaşık 700 çiftin dünya evine gireceğini söyledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2011 17:14
Isparta'da Bayramdan Sonra Nikah Patlaması

Ramazan ayı öncesi yer bulamadıkları için nikâh ve düğün yapma fırsatı bulamayan çok sayıda çift bayram sonrası için randevu aldı. Her yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında fazla olan nikâh yoğunluğunun bu yaz Ramazan nedeniyle bayram sonrasına sarktığını ifade eden Belediye Nikah Memuru Yaşar Sağdıç, “Isparta nikah rekoru kıracak” dedi.

Kurban bayramına kadar nikahlarda adeta patlama yaşanacağını söyleyen Sağdıç,”Bayramdan sonra günde 10 nikah kıyılacak. Ayrıca düğünlerde kıyılan nikâhlarda var. Dolayısıyla sayının çok fazla artacağını düşünüyorum. Zaten taleplere baktığımızda yoğunluğun derecesini görebiliyoruz. Kurban Bayramına kadar 650-700 nikâh kıyılacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Sağdıç Ramazan ayı öncesi temmuz ayında nikâh işlemlerinde yoğun bir artış yaşandığını aktardı. Temmuz ayında ramazan gelmeden düğün yapmak isteyen herkesin nikâh memuruna koştuğunu vurgulayan Sağdıç, “Ramazan öncesi Temmuz ayında 300 nikâh kıydık. İçinde bulunduğumuz yıl itibariyle şu ana kadar toplam 920 çiftin nikâh akdini yaptık. Geçen yıl ise bin 375 çiftin nikâhını kıydık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum