Isparta’da Çalıştay Zirvesi

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Eğitim ve öğretim bakımından alt yapısını tamamlamış, okul ve öğretmen eksikliği bulunmayan bir şehir olmasına rağmen Üniversite sınavlarında gerekli başarıyı sağlayamıyor.

Yayınlanma:
Isparta’da Çalıştay Zirvesi

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, "Eğitim ve öğretim bakımından alt yapısını tamamlamış, okul ve öğretmen eksikliği bulunmayan bir şehir olmasına rağmen Üniversite sınavlarında gerekli başarıyı sağlayamıyoruz" dedi.

Bunun için Isparta’da ilk defa Çalıştay düzenlemeye karar verdik. Bu toplantıya sivil toplum örgütleri ve sendikalar, Veliler, Öğrenci Dernekleri, Öğretmenler ve tüm toplumu kucaklayan bu toplantıya çağırdık.

Amacımız; Biz nerede hata yapıyoruz?
Şimdiye kadar yapılan hususları, gözden geçirerek, gidermek istiyoruz. Daha iyi netice almak için çalışmalarımız devam etmektedir. Isparta, eğitim ve öğretim bakımından zengin olan bir şehirdir. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 74 ilde, Milli Eğitim Müdürlerinin değiştirilmesi için karar almıştır. Alınan karara göre yeni yönetmelik çıkıncaya kadar herkes, yerinde görevine devam edecektir. Biz devlet memuru olarak her türlü göreve, her zaman hazırız” dedi.

Isparta’yı Türkiye birincisi yaptılar
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının düzenlediği, ‘Gençlik Meclisleri arası Türk Halk Müziği’ finalinde Isparta Gençlik Merkezi ‘Çalgılarla Toplu İcra’ kategorisinde 1. oldu.

23 – 25 Eylül tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleştirilen yarışmaya 15 ilden yarışmacılar katıldı.

Gerçekleştirilen yarışmada Isparta, farklı kategorilerde Türkiye birincisi ve üçüncüsü oldu. Isparta’yı temsil eden isimler ise şu şekilde; “Türk Halk Müziği eğitmeni ve bağlama da Ali Osman Yıldız, Abdulkerim Yavuz, Mehmet Şentürk Özdemir, Cura’da Hüsnü Ataseven, Kabak Kemane’de Tayfun Dikici, Kaval ve Sipsi’de Mustafa Koçer, Bendir’de Halil Uysal”
15-18 yaş erkek solist kategorisinde Isparta’yı temsil eden Abdulkerim Yavuz, Türkiye 3. oldu.  Yine aynı yaş kategorisinde Abdulkerim Yavuz, solo çalgıda bağlamada sergilediği performans ile de Türkiye 3. oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum