Isparta'da Camiiler Gül Kokacak

Gül sezonu açıldı. Gül kokusu Isparta’nın her tarafını kapladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2012 14:36
Isparta'da Camiiler Gül Kokacak

Girişimci İşadamı Ercan Pekcan “Bize cami görevlilerinden gelen talepler oldu. Bu taleplerinde camileri gül kokusuyla bezemek istediklerini söylediler. Gül suyu gönderdik olmadı, gül esansı gönderdik yine olmadı. Biz bu konuda sanayileşelim dedik. Bir cihaz yapalım. Camilerde gülyağını kokuya döndürelim dedik. Bu noktada KOSGEB destek çıktı. Arge desteği verdiler. Bir yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Nihayet, sonuca geldik. Denemelerini yapıyoruz ve aldığımız tepkiler çok iyi” dedi.

Difüzyon Koku Cihazı adındaki cihaz, Terminal, İstiklal ve Ulu Cami’ye yerleştirildi. Cihazın içinde gerçek gülyağı bulunuyor ve o havada çözünerek askıda kaldığı için koku hiç değişmiyor.

Artık hedef seri üretime geçmek, hatta yurtdışına açılmak. Bu yönde ilk çalışma Erbil’de yapılmış bile.

Camide gül kokusunun cemaat tarafından da beğeniyle karşılandığını söyleyen Terminal Camii İmam Hatibi Zekeriya Toktaş, konuya önce endişeyle yaklaştığını, ancak sonucu görünce memnun kaldıklarını belirtti.

Difüzyon Koku Cihazı, 1 ayda 250 cc gülyağı tüketiyor…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.