Isparta'da Gül Kokulu Turizmin Kapısı Aralandı

Ekim ayında düzenlenen, Japonya'nın en büyük turizm fuarı JATA'da tanıtımı yapılan Isparta Gülü meyvelerini vermeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2011 18:09
Isparta'da Gül Kokulu Turizmin Kapısı Aralandı

Ekim ayında düzenlenen, Japonya'nın en büyük turizm fuarı JATA'da tanıtımı yapılan Isparta Gülü meyvelerini vermeye başladı. Gül ve gülden elde edilen ürünlerden çok etkilenen Japon turizm firmaları, potansiyeli yerinde görmek için Isparta'ya geldi.

Getirmeyi düşündükleri Japon turistlerte Isparta'da gül turizmi başlatmak isteyen Japon turizmciler, gül bahçelerini ve gülyağı fabrikalarını gezdi. Olumlu izlenimlerle Isparta'dan ayrılan Japon turizmciler, mayıs ve haziran aylarında düzenledikleri İstanbul-Pamukkale-Konya-Kapadokya turuna gül kenti de eklemeyi planlıyor.

Sadece gül toplamak için her yıl 40 bin Japon turistin, Bulgaristan'a seyahat ederek bir hafta konakladıklarının ortaya çıkması üzerine, ekim ayında düzenlenen JATA'ya katılan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın fuarda yaptığı tanıtım çalışmalarının ilk meyvesi kendini gösterdi. İstanbul-Pamukkale-Konya-Kapadokya ağırlıklı tur organizasyonunu düzenleyen Japon turizm firmalarından yetkililer, güzergahlarına Isparta'yı da eklemek için şehre geldi. Gül bahçeleri ile gülyağı fabrikalarını gezen Japon turizmciler, Isparta'dan olumlu izlenimlerle ayrıldı.

JATA Fuarı'ndan birkaç hafta sonra gerçekleştirilen ziyareti New Millenium Co.Ltd. Satış Müdürü Munenori Osawa ile Yomiuri Travel Service Müdürü Masahiko Matsue gerçekleştirdi. Ülkelerindeki turizm fuarında, BAKA yetkililerinden bilgi alan iki Japon, tur organizasyonlarına gül bahçeleri ve gülyağı fabrikaları ziyaretlerinin eklenmesi düşünülen proje için yerinde inceleme yaptı. BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan'ın da eşlik ettiği firma temsilcilerine, her türlü organizasyon için yardımcı olunacağı sözü verildi. BAKA yetkilileri, Japon turizmcilerin Isparta'dan olumlu düşüncelerle ayrıldığını ifade etti.

TURİZM FUARINDA NELER OLMUŞTU
JATA Turizm Fuarı'nda, BAKA'nın Japonca altyazılı hazırladığı 3 bin adet 14 dakikalık gül belgeseli dağıtılmıştı. Dört gün süren fuar boyunca Japon ziyaretçilere 60 kilo gül lokumu, 20 kilo gül şurubu ve 5 kilo da gül esansı dağıtılmıştı. Ayrıca, Türkiye standının etrafına gül esansı sıkılarak, Japonların ziyaret etmesi sağlanmıştı. BAKA standında, gül turizmi konusunda Japon turizm firmalarının yetkililerine bilgilendirme yapılmıştı. Deniz-kum-güneş turizmi dışında, kültür turizmiyle ilgilenen Japon firmalara, BAKA bölgesindeki antik kentlerin tanıtımı yapılarak, planlanan turlara yönelik yapılacak ön ziyaretler ile görüşmelerde ücretsiz koordinasyon desteği sağlayacağı aktarılmıştı.

Fuarda, ayrıca, Ticaret Müşavirliği'nin, Ege İhracatçılar Birliği ile yapmış olduğu sektörel alım heyetleri organizasyonunun benzerinin BAKA koordinasyonunda, Batı Akdeniz için de düzenlenmesi ele alınmıştı. Turizm Müşavirliği ile BAKA, turizm firmalarının yetkilileri ve önemli dergi yazarlarından oluşacak 20 kişilik bir grubu gül sezonunda Batı Akdeniz'e davet etmişti. BAKA, Mayıs 2012'de Japonya'da gerçekleştirilecek Gül Festivali'ne de katılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.