Isparta’da Halı İhtisas Gümrüğü Kuruldu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, taşra teşkilatının yeniden yapılanması çerçevesinde Isparta’ta Halı İhtisas Gümrüğü kuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2012 13:35
Isparta’da Halı İhtisas Gümrüğü Kuruldu

AB menşeli olmayan belirli GTİP’lerdeki halıların serbest dolaşıma giriş işlemleri Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Gümrük Müdürlüğü’nden yapılacak.

Tarife pozisyonları belirtilmeyen ve 57’nci fasılda yer alan halıların serbest dolaşıma giriş işlemleri ise tekstil ihtisas gümrüklerinden yapılacak. Halı ihtisas gümrüğü uygulamasının istisnaları ise şöyle düzenlendi:

Miktar ve kullanım alanı itibariyle ticari nitelik arz etmeyen 50 metrekare veya 5 adede kadar olan; Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen; 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 135 ve 168 inci maddeleri kapsamında Türkiye Gümrük Bölgesi'nden çıkarıldıktan sonra tekrar geri getirilen halıların serbest dolaşıma giriş işlemleri, geldiği yetkili gümrük idaresinde gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.