Isparta'da Halıcılığı Yaşatma Çalışmaları

"Türkiye Avusturya Kültür ve Sanat Uyumluluğu" projesi kapsamında, Türk ve Avusturya kültürüne ait desen ve motifler, minyatür halılara dokunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2012 13:03
Isparta'da Halıcılığı Yaşatma Çalışmaları

Isparta Genç İşadamları Derneği'nin başlattığı"Türkiye Avusturya Kültür ve Sanat Uyumluluğu" projesi kapsamında, Türk ve Avusturya kültürüne ait desen ve motifler, minyatür halılara dokunuyor.

Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 150 bin avroluk Avrupa Birliği hibesiyle hazırladıkları projenin, Isparta'da el dokuma halıcılığı yaşatmayı amaçlandığını kaydetti. Proje ile aynı zamanda istihdam da yaratmayı hedeflediklerine değinen Demiralay, atölyede dokunan halıların Türkiye ve Avusturya'da sergileneceğini ifade etti.

Atölyede minyatür halıların dokunmaya başladığını anlatan Demiralay, projenin ortağı olan Türkiye ve Avusturya'nın kültürünü yansıtan desen ve motiflerin minyatür halıların üzerine işlendiğine değindi.

Demiralay, haziran ayında Isparta'da, temmuz ayında da Avusturya'da halıların sergiye sunulacağını anlattı. Eylül ayında da Ankara'da sergi açacaklarını bildiren Demiralay, amaçlarının Isparta'da kaybolmaya yüz tutmuş el dokuma halıcığı canlandırarak minyatür halılar aracılığıyla bu kültürü yaşatmak olduğunu vurguladı.

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ise Isparta'da el dokuması halıcılık ve kilim dokumacılığı konusunda engin bir bilgi birikimi olduğunu söyledi. Dernek ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen projenin Isparta ve Türkiye'nin yurt dışında tanıtılması açısından önemine işaret eden Kılıç, projenin yaratacağı istihdamın da altını çizdi.

Minyatür halı atölyesinde düzenlenen tanıtım toplantısına, projenin Avusturya ortakları sanat uzmanı Juliana Dorikova ve öğretim görevlisi Dr. Gregor Weeks de katıldı. Proje ortağı Dr. Gregor Weeks, Türkiye ile ortak bir proje yürütmekten ve aynı projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.