Isparta'da Kaç Mülteci Var?

Isparta'da Kaç Mülteci Var?

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2016 12:58
Isparta'da Kaç Mülteci Var?

Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin illere göre dağılımına göre 31 Mart 2016 tarihi itibariyle 5 bin 929 Suriyeli Isparta’da yaşıyor. Şubat ayı verilerine göre İlimizde 4 bin 544 Suriyeli yaşıyordu.

Suriye’deki iç savaştan kurtulmak isteyen mülteciler komşu ülkelere sığınıyor. Bu kapsamda Türkiye’de de milyonlarca Suriyeli yaşıyor. Mart ayı sonu itibariyle ülkemizdeki Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin illere göre dağılımı açıklandı. Verilere göre Türkiye’de şuanda geçici koruma altında olan Suriyeli mülteci sayısı 2 milyon 749 bin 140 olarak açıklandı.

ISPARTA’DA 6 BİNE YAKIN SURİYELİ MÜLTECİ VAR
Öte yandan illere göre dağılımına bakıldığında Şubat ayında Isparta’da yaşayan Suriyeli mülteci sayısının 4 bin 544’den 5 bin 949’a çıktığı görüldü. 1 ay içinde Isparta’daki Suriyeli mülteci sayısında yaklaşık bin 500 kadar bir artış yaşandı.

Diğer taraftan Batı Akdeniz’in diğer illerine baktığımızda turizm merkezi Antalya’da 144, Burdur’da ise 7 bin 742 Suriyeli mülteci yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum