Isparta'da Kaç Taşeron Kadroya Geçti?

Isparta'da Kaç Taşeron Kadroya Geçti?

Yayınlanma:
Isparta'da Kaç Taşeron Kadroya Geçti?

Geçen yıl başlayan taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci 2 Nisan itibariyle tamamlandı. Isparta’da toplam 44 kurumda 5 bin 555 kişi kadroya geçti. Ancak, bu rakamın önümüzdeki günlerde biraz daha artması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ülke genelinde 900 bin kişinin kadroya geçtiğini açıklarken, Isparta’da ise kadroya geçen kişi sayısının 5 bin 555 kişi olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Isparta’da başta Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere toplam 44 resmi kurumda toplam 5 bin 555 kişi taşeron işçilik statüsünden kadrolu işçilik statüsünü geçti.

EN ÇOK KADROYA
GEÇEN SDÜ’DE
Isparta’da taşerondan kadroya geçen işçilerin en fazla olduğu kurum ise Süleyman Demirel Üniversitesi oldu. Zira, SDÜ’de 1802 müracaattan 1776’sı kadroya geçti. SDÜ’yü ise İl Sağlık Müdürlüğü ve ardından Isparta Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü takip etti.

KADROYA GEÇEN SAYISI
DAHA DA ARTACAK
Ancak, kadroya geçenlerin sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağı ve 6 bini bulacağı öğrenildi. Zira, hükümet geçtiğimiz günlerde müracaat edenlerle ilgili yaptığı inceleme ve tahkikatta sadece güvenlik soruşturmasında eski hükümlüler ile terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen kişileri eledi. Ancak, son yapılan düzenleme ile eski hükümlüler güvenlik soruşturmasından çıkarıldı ve sadece terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen kişiler kaldı. Bu nedenle, eski hükümlü olduğu için başvurusu kabul edilmeyen ve elenen kişiler de kadroya alınarak Isparta’da 5 bin 555 rakamının 6 bine kadar çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.