Isparta’da Kulüp Sayısı Artıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, projeleri ve hedefleriyle ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2012 14:57
Isparta’da Kulüp Sayısı Artıyor

Kulüp ve sporcu sayısının arttığını belirterek, sözlerine başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Isparta’da 2011 yılında lisanslı sporcu sayısı 11.706, faal sporcu sayısı 1861, 2012’de lisanslı sporcu sayısı 16257’ye yükselirken faal sporcu sayısı ise 3360’a çıkarttık. Ayrıca kulüp sayılarımız artıyor. Eğirdir Elma Spor Kulübüyle birlikte kulüp sayımız 98’e yükseldi. Altyapıya yönelik projelerimiz sürüyor” dedi.

Altyapıya yönelik çalışmaların yapıldığını ve yeni şampiyonlar çıkaracaklarını söyleyen Gevrek, “Yetenekli raketler projesiyle masa tenisinde milli takım antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalar yaptırılıyor. Geleceğin şampiyonları yetiştiriliyor. Güreş için de ilçelerde atağa geçtik. Samsun’dan bir bayan güreş antrenörümüz geldi. İslamköy’de bayan güreş takımı kurduk. Güreşte de çalışmanın meyvesini alacağız. Atletizmde ise 10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusu’nda birincilik sağlandı. Antrenörlerimizle ve çocuklarımızla bir araya gelip sıkıntılarını dinledik. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Geçmişte IYAŞ Spor atletizmde aktifti. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol’a ziyarette bulunduk. Tekrar takımlarının açılmasını istedik. Sporcularımıza sponsor ve genel müdürlük desteğiyle katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Davraz ve yeni projeleriyle ilgili de konuşan Gevrek, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Davraz’ın 12 ay öne çıkmasını istiyoruz. Sadece kış turizmi olarak vermenin ötesinde yaz döneminde de yoğun kullanılmasını istiyoruz. Çünkü Davraz 2600 m rakımı ile yüksel rakımlı kamp eğitim merkezi için uygun bir alandır. Yatırımlarımız sürüyor. 2000 seyircili spor salonu Mavikent’te 85000.000 TL yatırımlı temeli atıldı. Ekim 2013’te teslim edilecek. Müstakil Gençlik Merkezi binası projemizde 3.500. 000 TL. yer arayışı sürüyor.

Bunun için daha önce Ali Göral Sahasıyla ilgili çalışmalarımız olmuştu. Ancak burada değil de Milli Egemenlik, Anadolu Mahallesi vb. yerlerde yer arayışlarımız sürüyor.

Ayrıca Ispartaspor tesisleriyle ilgili de konu 3 ay sonra mahkemenin tamamlanması bekleniyor. Ortak nokta bulunarak Emrespor ve Ispartaspor konusunda ortaya yolu bulacağız.

Atatürk Stadı ışıklandırıldığı önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Spor Genel Müdürlüğü’nün bakış açısı oldukça iyi. Tribün altları yapılacak. Ve buradan Atatürk Stadı’nın pisti de tartar olacak bunun müjdesini veriyorum.”
‘Koşabiliyorken Koş’ projesinde amaca ulaşıldığını bildiren Gevrek, “Ayrıca Koşabiliyorken Koş projemiz kapsamında halkımıza düzenli spor yaptırdık. Her gün Atatürk Stadı ve Milli Egemenlik Sahası’nda eğitmenlerimiz eşliğinde halkımıza sağlıklı yaşam için step-aerobik sporları yaptırılıyor. Ayrıca yüzmeyle de kurslarımız düzenlendi. Çok güzel bir havuzumuz var. Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu’nda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yarışma yapılabilmesi için bir takım eksiklikleri var. Bu eksikleri tamamlayıp en kısa sürede yarışma yaptıracağız. Dev organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Isparta sporunu el birliğiyle ayağa kaldıracağız. Çok özel projelerimiz var. Birlik ve beraberlikle bütün zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Gençlik Merkezi’nin kursları ücretsiz olarak devam ediyor. Seyyah Ulu Çınar projesi kapsamında ilimize çok sayıda genç gelirken Isparta’nın önemli merkezleri gezdirildi. Bizim gençlerimizde diğer illere gittiler” dedi.
Gevrek, programın sonunda hedef ve hayalleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gevrek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Isparta merkezde 43 mahalle varsa bunların tamamında semt sahalarının olması ve bu sahalarda çocuklarımızın ter atması, boş zamanlarını bu alanlarda spor yaparak geçirmelerini temenni ediyoruz. Ayrıca tüm tesislerimizin gece 24’lere kadar antrenmanlarla ve sporcuları çocuklarımızla dolması elimizde. Aktif olan 20 branş sayısını 40’a çıkarmayı hedefliyoruz.

Eğirdir’e Uluslararası Gençlik Kampını kazandırmak. Yine Eğirdir’e su sporları merkezini kazandırmak ve aktif lisanslı sporcu sayısını artırmak başlıca hedeflerimizdendir.
Bu arada ailelere de seslenmek istiyorum. Sporla ders bal gibi yürür. Bunun örnekleri var. Spor ve ders için program yapıldıktan sonra engel olmaz. Bu konuda çocuklar sıkılmamalı ve spora yönlendirilmeli.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.