Isparta'da Miting Alanları, Afiş ve Pankart Asılacak Yerler belirlendi

Isparta'da Miting Alanları, Afiş ve Pankart Asılacak Yerler belirlendi

Yayınlanma:
Isparta'da Miting Alanları, Afiş ve Pankart Asılacak Yerler belirlendi

Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yerini, zamanını, usul ve şartlarını belirleyen 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde; Isparta ilinde yapılacak miting ve yürüyüşlerde, toplanma bölgeleri, gösteri yürüyüşü güzergahları, miting ve dağılma alanları, afiş ve pankart asılacak yerler ile basın açıklamaları ile ilgili düzenlemeler aşağıya çıkartılmıştır.

A- AÇIK YER TOPLANTISI YAPILACAK MAHALLER VE DAĞILMA ALANLARI:

1. BÖLGE

  1. Miting Alanı: Isparta Şehir Hastanesi Karşısı 138. Cadde üzeri, Millet Parkına geçiş için yapılan yeni üst geçidin önü. (Yol Üzeri)

  2. Dağılma Güzergahı: 104. Cadde, 115. Cadde, 3996 Sokak, 3994 Sokak’tan dağılımlar sağlanacaktır.

2. BÖLGE

  1. Miting Alanı: Tren İstasyonu önü.

  2. Dağılma Güzergahı: 105. Caddenin her iki tarafına ve İstasyon Caddesi istikametine dağılımlar sağlanacaktır.

3. BÖLGE

  1. Miting Alanı: Gülistan Mahallesi Meydanı. Gülistan pazarının kurulduğu Cumartesi günleri belirlenen diğer miting alanları kullanılacaktır.

b) Dağılma Güzergahı: 108. Caddenin her iki tarafına, 2813. ve 2828. Sokaklara dağılım olacaktır.

4. BÖLGE

  1. Miting Alanı: Valilik Önü 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı. Yapılacak olan seçimlerle ilgili seçim mitinglerinde kullanılacak miting alanıdır.

  2. Dağılma Güzergahı: Dağılım Miting alanından başlayarak Hükümet Caddesi Kaymakkapı ve Tümen Kavşağı İstikameti, Atatürk Parkı yanından Aksu Caddesine, Ulu Camii yanında bulunan park içinden Zübeyde Hanım Caddesine olacak şekilde düzenlenecektir.

B- YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHLARI, TOPLANMA BÖLGESİ VE DAĞILMA ALANLARI:

  1. Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji 115. Cadde’den hareket edilerek, 105. Cadde Kavşağının ilerisinden Türker Market’in karşısından sola dönülerek, Tapu Müdürlüğü istikametine devam edilecek, 138. Cadde kavşağından sola dönülerek Isparta Şehir Hastanesi Karşısı 138. Cadde üzeri, Millet Parkına geçiş için yapılan yeni üst geçidin önünde (Yol Üzeri) sona erecektir. Karaağaç Pazarının kurulu olduğu günlerde belirlenen diğer yürüyüş güzergahları kullanılacaktır.

  2. Toplanma Bölgesi: 116. Cadde ile 1208. Sokağın kesiştiği kavşaktan, Kadir Bey Camii’ne kadar 115. Cadde üzeri.

  3. Dağılma Güzergahı: 104. Cadde, 115. Cadde, 3996 Sokak ve 3994. Sokak’tan dağılımlar sağlanacaktır.

  4. Alternatif Toplanma Bölgesi: 115. Cadde Arçelik Servisi önü ile kavşak arası.

  5. Alternatif Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji Arçelik Servisi önünden hareket edilerek, 115. Cadde üzerinden İstiklal Anaokulu önünden sağa dönülecek, 138. Caddeye devam edilerek miting alanına intikal edilecektir.

  6. Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji, 6 Mart Kapalı Spor Salonu önünden hareket edilerek, Stadyum Kavşağından sağa dönülerek, İstasyon Caddesini takiben Tren İstasyonu önünde yürüyüş sona erecektir. Atatürk Stadyumunda program olduğu günlerde belirlenen diğer yürüyüş güzergahları kullanılacaktır.

  7. Toplanma Bölgesi: 6 Mart Kapalı Spor Salonu Önü, (116. Cadde Boyunca)

  8. Dağılma Güzergahı: 105. Caddenin her iki tarafına ve İstasyon Caddesi istikametine dağılımlar sağlanacaktır.

  9. Alternatif Toplanma Bölgesi: 115. Cadde üzeri Karaağaç Sosyal Tesisleri önündeki Meydandan Kadir Bey Camisi arası.

  10. Alternatif Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji, 115. Caddeden hareket edilerek 105. Cadde’ye sola dönülecektir. 105. Caddeden İstasyon Kavşağına akabinde sağa dönülerek İstasyon Meydanı miting alanında yürüyüş sona erecektir.

  11. Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji, 108. Caddeden hareket edilecek, Gülistan Meydanı hizasına gelindiğinde sola dönülerek Gülistan Mahallesi Meydanında yürüyüş sona erecektir. Gülistan pazarının kurulduğu Cumartesi günleri belirlenen diğer yürüyüş güzergahları kullanılacaktır.

  12. Toplanma Bölgesi: 107. Cadde ile 108. Caddenin kesiştiği kavşakta, 108. Cadde başlangıç bölümü, 108. Caddenin üzeri.

  13. Dağılma Güzergahı: 108. Caddenin her iki tarafına, 2813. ve 2828. Sokaklara dağılım olacaktır.

  14. Alternatif Toplanma Bölgesi: 2828. Sokak ile 2816. Sokak kavşağı.

  15. Alternatif Yürüyüş Güzergahı: 2828. Sokağın başlangıcından hareket edilecek, 108. Caddeden sağa dönülerek, miting alanına intikal edilecektir.

  16. Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji, 122. Cadde’deki kavşaktan 119. Cadde üzeri hareket edilerek, Kavaklı Camisine kadar devam edilerek sola Eski Özel İdare Parkı içinde yürüyüş sona erecektir.

  17. Toplanma Bölgesi: 122. Cadde Şehit Fethi Bey Kavşağı (Kesikbaş Kavşağı)

  18. Dağılma Güzergahı: 112. Cadde, Cumhuriyet Caddesi ve 119 Cadde.

  19. Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji, 143. Cadde’de Böcüzade Parkı giriş kısmının bulunduğu bölgeden hareket edilerek, 156. Cadde sağa dönülerek devam edilip, 156. Cadde ile 201. Cadde kesişimindeki kavşaktan sola devam edilerek 201. Cadde üzeri sağda 4500/1 Sokağın bitişiğindeki park içinde yürüyüş sona erecektir.

  20. Toplanma Bölgesi: Bahçelievler Mahallesinde, 143. Cadde üzeri, Böcüzade Parkı tarafı, park boyunca yol üzeri.

  21. Dağılma Güzergahı: 201. Cadde, 4504. Sokak, 4500. Sokak ve 4510. Sokak.

  22. Yürüyüş Güzergahı: Yürüyüş korteji, Belediye önünden hareketle Mimar Sinan Caddesi boyunca devam edilerek, Dalboyunoğlu Hamamı bitiminden sola Dalboyunoğlu Caddesine dönülerek cadde boyunca devam edilerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü karşısında bulunan Çetin Mehmet Büyükvanlı Parkında yürüyüş sona erecektir.

  23. Toplanma Bölgesi: Isparta Belediye Başkanlığı Mimar Sinan Caddesi üzeri,

  24. Dağılma Bölgesi: 6 Mart Caddesi, Dalboyunoğlu Caddesi.

C- AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER:
Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin çağrı ve propaganda amacıyla kullanılan basılı ve çoğaltılmış afişler, şehrin muhtelif yerlerine konulan bilboardlara, asılması gereken bez afiş ve benzerleri ise aşağıda belirtilen yerlere asılacaktır.

1-6 Mart Atatürk Caddesi Halı Sarayı köşesi ile Halil Hamit Paşa Kütüphanesi arası (1 adet),

2-Mimar Sinan Caddesi Belediye Binası ile Mimar Sinan Camii arası (1 adet),

3-Aksu Caddesi Ordu Evi ile Demir Köprü arası (1 adet),

4-İstanbul Caddesi Otogar Kavşağı ile Özkanlar Kavşağı arası geliş istikametine (1 adet),

5-Cumhuriyet Caddesi Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi ile Kültür Sineması arası (1 adet),

6-Hastane Caddesi Nazmi Toker İlköğretim Okulu ile eski Özel İdare Kavşağı arası (1 adet) bez afiş asılacaktır.
D- BASIN AÇIKLAMALARI:

İnsan hak ve özgürlükleri, ülkemizde olduğu gibi uluslararası toplumun da ortak değer ölçüsü haline gelmiştir. Bilindiği üzere Anayasa, İnsan hak ve özgürlükleri kapsamında düşünce ve kanaat hürriyetinin önceden izin almaksızın gerçekleştirilebileceğini güvence altına almıştır.

Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti başlıklı maddelerinde güvence altına alınan düşünce ve kanaatlerin açıklanma ve yayınlanması söz konusu maddelerin ikinci paragraflarında milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve suçların önlenmesi amaçlarıyla sınırlanabileceği bu hak ve özgürlüğün sınırlandırılabileceği hüküm altına alınmıştır.
Bu bağlamda 5442 sayılı İl İdare Kanununun 11. Maddesinin (c) bendinde, Valilere verilen yetkiler dahilinde aynı kanunun 11. Maddesinin (a) bendindeki hükümler çerçevesinde kamu düzeni ve güvenliği korumak amacıyla İlgi (c) sayılı genelgenin 3. Maddesinde "Kamu düzeni ve güvenliğinin korunabilmesi amacıyla, mülki idare amirliği tarafından yargı kararları ile oluşan içtihat çerçevesinde, basın açıklaması yapılamayacak yerler önceden belirlenebilir. Bu halde belirlenen yerler uygun vasıtalarla kamuoyuna duyurulur." hükmüne amirdir.

Basın açıklaması adı altında "kamuoyunun bilgilendirme ve kamuoyu oluşturmak amacıyla; şiddet içermeyen, kamu düzenini bozmadan, makul sürede (en fazla iki saati geçmemek üzere), gürültü ve çevre kirliliğine yol açmadan, yaya ve araç trafiğine engel olmayacak sayıda katılımla gerçekleştirilen yazılı veya sözlü eylem ve etkinlikler" in ilimizde " huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kesintisiz görev yapmakla görevli kurumların hizmetlerinin aksaklığa uğratılmaması ve kamu düzeninin devamının sağlanması" amacıyla;

Basın açıklamaları, Vilayet, Adliye Binaları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı, Asker Alma Bölge Başkanlığı ve Askerlik Şube Başkanlığı, Askeri Gazino Müdürlüğü (Yazlık Bahçe Bölümü Dahil), Isparta Merkez Komutanlığı ve İhale Komisyon Başkanlığı, Isparta E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, Eğitim ve Öğretim saatlerinde İlk ve Orta Dereceli Okulların önlerinde ve çevrelerinde yapılamayacak, bunun dışında kalan yerlerde yapılabilecektir.

İlanen duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.