Isparta'da Öğrenciler 10 Ton Atık Topladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'ye örnek gösterilen "Elektronik Atıkların Geri Dönüşüm' projesini yürüten öğrenciler Isparta'da Öğrenciler 10 Ton Atık Topladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 12:57
Isparta'da Öğrenciler 10 Ton Atık Topladı

Isparta Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Beyza Öztürk, Sümeyra Erdoğmuş, Büşra Doğan ve Beyza Alaca tarafından yürütülen 'Elektronik Atıkların Geri Dönüşüm' sonucunda 10 ton atık elektronik eşya toplanarak geri dönüşümü sağlanmak amacıyla konteynırla Kocaeli'nde bulunan Exitcom Fabrikasına gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'ye örnek gösterilen "Elektronik Atıkların Geri Dönüşüm' projesini yürüten öğrenciler; "Evleri gezdik, irtibat bürosu açtık. Proje süresince halktan çok büyük destek aldık ve bunun karşılığında beklediğimizin üstünde atık elektronik eşya topladık. Halkımız bu konuda zaten çok bilinçli ve bu tür atıkları hurdacılara değil de bizlere verdiler. Amacımız hem çevreyi korumak hem de atıkların geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak" dediler.

Projeye başladığı günden beri destek veren Isparta Valisi

Memduh Oğuz da gördüğü tablodan son derece memnun olduğunu belirterek öğrencilerin zor olan bir işi başarıyla bitirdiklerini kaydetti. Vali Oğuz, "Şu manzarayı görünce Büyük Atatürk'ün 'Mesudum, çünkü muvaffak oldum' sözünü hatırlıyoruz. Çocuklarımız muvaffak olmuşlar, bundan büyük memnuniyet duydum. Seçtikleri alan da zor bir alan, elektronik atıkları toplayıp bir merkezde biriktirecekler, sonra da onları ilgili yere teslim edecekler, bütün bu süreci düşündüğümüzde zor bir iş. Ama karar verdiler, kendileri inandılar, çevreyi de inandırdılar ve bu işi başardılar. Bu tür elektronik atıkların tabiata verdiği zararlar hepimizin malumu, ayrıca geri dönüşüm kanalıyla milli ekonomiye katkısı da önemli. O nedenle alkışlanacak bir proje. Bu milli eğitim teşkilatının bir başarısıdır ama başarının esas mimarı projeyi uygulayan çocuklarımızdır. Onları gönülden kutluyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.