Isparta'da "Ortak Akıl" Toplantısı Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Göller Bölgesi Teknokenti ve Ispartalı iş adamlarının katılımıyla "Ortak Akıl" toplantısı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2012 11:07
Isparta'da "Ortak Akıl" Toplantısı Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Göller Bölgesi Teknokenti ve Ispartalı iş adamlarının katılımıyla "Ortak Akıl" toplantısı düzenlendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Ortak Akıl" toplantılarının dünyanın ve Türkiye'nin gelişiminde önemli payı olduğunu belirtti. İbicioğlu, toplantılarda gerçekleştirilen beyin fırtınalarında yenilikçi fikirlerin ortaya çıktığını ve işbirliği yapabilecek bireylerin birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

SDÜ'nün 16 fakülte, 18 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 5 enstitü, 39 araştırma merkeziyle her türlü yenilikçi fikirleri, patenti ve ürünleri üretebilecek potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken İbicioğlu, "Teknokentimiz, yapılacak yeniliklerle dünya çapında marka olabilecek, taklit edilmesi zor ürünler üretilecek" dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin de teknokentlerin dünyada ilk kez 1952 yılında kurulduğunu, en iyi örneklerinden birinin de ABD'deki Silikon Vadisi olduğunu söyledi. Silikon Vadisi'nde 300'e yakın firma bulunduğunu belirten Engin, Türkiye'de teknokentlerin çok yeni olduğunu, Göller Bölgesi Teknokenti'nin ise ileriki yıllarda dünya çapında büyük firmalar oluşturacağını kaydetti.

Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu ise 112 bin metrekare alana sahip olduklarını, SDÜ'nün, laboratuvar, öğretim elemanı, altyapı ve sosyal imkanlarıyla her geçen gün daha da geliştiğini vurguladı.

Ateşoğlu, teknokent bünyesinde faaliyet gösteren 28 Ar-Ge firmasının 24'ünün, öğretim üyelerinin şirketlerinden oluştuğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.