Isparta’da Sekiz Bin Kişi Torba Yasa’ya Başvurdu

Isparta Defterdar Vekili İzzet Öztürk “Isparta torba yasasından faydalanmak için yoğun başvuru talepleri devam etmektedir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2011 14:37
Isparta’da Sekiz Bin Kişi Torba Yasa’ya Başvurdu

Isparta Defterdar Vekili İzzet Öztürk  “Isparta torba yasasından faydalanmak için yoğun başvuru talepleri devam etmektedir. 2 Mayıs 2011 tarihine kadar başvurular devam edecektir. Vatandaşların şimdiye kadar genel ceza, gecikmiş faizi, gecikmiş zaman faizi alınmayacak anacak anaparaları tahsil edilecek. Buda 18 taksitle 36 ay’da ödenebilecek. Şuana kadar Isparta’mız merkezinde 6 bin civarında İl bazında ise 8 bin başvuru yapıldı. Amaç bugüne kadar alınamayan ve imkânsız olan ödeme gücü olmayan mükelleflere kolaylık sağlamak üzere vergi dairene birikmiş olan iş yükünden kurtararak ve böylece geleceğe yönelik daha farklı planlar yapmak en önemlisidir. Bugün ki durumda bütçeye sıcak para akımı sağlanacak, Bakanlığın ifadesine göre 200 milyar TL civarında bir getiri sağlanacağı belirtilmektedir. Yapılandırma için başvuru süresine kadar, başvurunun 10 bin’in üzerinden olacağını tahmin ediyoruz. Bu durum Türkiye tarihinde en büyük borç yapılandırmasıdır. Halk arasında af yasası olarak ifade edilmiştir. Isparta ilimizde 2009 yılında Vergi tahsilât oranı %76’dır. Isparta Vergi ödeme bakımında iyi bir durumdadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum