Isparta'da Siyaset Hareketleniyor!

Yerel seçimlere sadece 4 aydan daha az bir süre kala, siyasi partiler Isparta Belediyesi'ni kazanmak için güçlü adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma içerisinde.

Yayınlanma:
Isparta'da Siyaset Hareketleniyor!

Isparta'da Siyaset Hareketleniyor!

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerin heyecanı Isparta'da başladı.

turkiye-siyasetini-2.jpg

İYİ Parti, adaylık konusunda ilk hamleyi yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Partinin genel başkanı Meral Akşener, Çarşamba günü yapılan grup toplantısında Isparta adayının Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural olduğunu açıkladı.

Bu açıklamanın ardından gözler diğer siyasi partilere çevrildi.

turkiye-siyasetini-4.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi'nde ise Isparta Belediyesi için 3 aday adayı başvurusunu yaptı.

İlk olarak, partinin emektarı olan İzzeddin Dikmen aday adaylığını açıkladı. Onun ardından, 4 yıldır merkez ilçe başkanlığı görevini yürüten Osman Gülay, belediye başkan aday adaylığı için istifa ederek adaylık başvurusunu açıkladı.

Son olarak, parti tarafından aday adaylığı açıklanan bir diğer isim ise Yusuf Ziya Günaydın oldu. Günaydın, 3 dönem belediye başkanlığı yapmış ve halen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanlığı görevini yürütmekte.

Önümüzdeki günlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayının da Devlet Bahçeli tarafından açıklanması bekleniyor.

turkiye-siyasetini-3.jpg

AK Parti'de ise 3 kişi aday adaylığı için başvuruda bulundu.

AK Parti İl Genel Başkan Yardımcısı ve iş insanı Ramazan İrfan Özkutlu, Isparta Belediye Başkanlığına talip olduğunu belirterek aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Özkutlu'nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin ve mevcut belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen de aday adayları arasında yer alıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adayların aralık ortasında açıklanmaya başlanacağını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.