Isparta'da Tarihi Evler Restore Edilecek

Kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılması, tarihi evlerin yeniden hayat bulması için 2005 yılından bu yana restorasyon desteği veriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2011 13:19
Isparta'da Tarihi Evler Restore Edilecek

Kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılması, tarihi evlerin yeniden hayat bulması için 2005 yılından bu yana restorasyon desteği veriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen bu destekten yararlanmak isteyenler için bir çağrı yapan Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, 2012 yılı programının önümüzdeki günlerde yapılacağını hatırlattı ve böyle eve sahip olanlara seslendi. “tarihi tescilli yapılara özel mülkiyet olan evlere bakım, onarım ve restorasyon projelerinin yapılabilmesine yönelik yönetmelik kapsamında her yıl yapılan başvurular bakanlığımız tarafından değerlendirilerek hibe mahiyetinde yardımlar gerçekleştirilmektedir” dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, “Tescilli evlerin sahipleri ya da varisleri tarafından Kültür ve Turizm müdürlüğümüze 23 Eylül 2011 tarihine kadar bir dilekçe ile başvurdukları takdirde işlemleri başlatılacaktır. Hangi belgelerin gerektiğini 223 27 98-232 57 71 nolu telefonlardan ya da internet adresimizden öğrenebilirler” dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, onarım sonrası ev sahiplerinin evlerinin ellerinden alınacağı endişesi de taşımamalarını istedi. Kılıç, “İleriki zamanlarda devlet elimizden bu evleri alır, bu paraları faiziyle geri alır gibi yaklaşımlar olmasın. İllerde başvurular yapılmakta. Önemli miktarlarda yardımlar başvuru sahipleri tarafından alınmakta” diye konuştu.

Isparta’da 230 adet tescilli ev bulunuyor. Bu evler içinde geçen yıl 22 başvuru yapıldı ve 15’ine 210 bin lira destek verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.