Isparta’da Tüm Son Sınıf Öğrencileri Barajı Aştı

Isparta Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz Üniversite sınavına 12800 öğrencimiz girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2011 16:00
Isparta’da Tüm Son Sınıf Öğrencileri Barajı Aştı

Isparta Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz Üniversite sınavına 12800 öğrencimiz girdi.

Bunun 3400’u son sınıf öğrencilerimiz geri kalan bekleyen dışarıdan giren öğrencilerdir. Bu yıl son sınıf öğrencilerimiz tümü yani 3400’ü Üniversite barajını geçmiştir. Bu Isparta için başarılı bir yıl olarak değerlendirmek lazımdır diyen Yılmaz , Üniversiteye geçen yıl Türkiye genelinde ilk yüz öğrenci içinde 1 öğrenci varken bu yıl 3 tane öğrencimiz ilk yüze sokmanın başarını yaşıyoruz. Geçen yıl sıralamada 500 öğrenci içinde 3 öğrencimiz varken bu yıl 10 öğrencimiz ilk 500 öğrenci içine girmeyi başardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz “Buda gösteriyor ki Isparta ‘da Üniversite sınavlarında geçen yıla nazaran daha iyi durumdayız. Bu kafi değil, daha iyi olmak için gerekli önlemleri alıyoruz diyen Yılmaz, Tüm okullarda üniversiteye girme başarısını artırmak için Müdür yardımcılarından oluşan komisyonlar kurduk. 3 yıldır çalışıyoruz. Eğer yeni önlemler alınması gerekiyorsa bunu da alacağız.” dedi.

Yılmaz “Isparta’da devamlı olarak bekleyip dışarıdan giren öğrenci sayısı son sınıf öğrenci sayısından çok fazla. Örnek bu yıl 9400 öğrenci dışarıdan girdi. Bu da Isparta ‘da eğitim öğretim kalitesini düşürüyor. Bu yıl Üniversite giriş sınavlarına Özel Altınbaşak ve Fen Lisesi iyi derece aldı. Kendilerini kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.