Isparta’dan Bir Proje Var

Isparta’dan Bir Proje Var

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2018 12:32
Isparta’dan Bir Proje Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 100 günde 400 proje çalışmalarında Isparta’yı da ilgilendiren bir proje yer aldı. O da Hızlı Tren Projesi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin, ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Isparta’yı yakından ilgilendiren sadece bir proje planlar arasında yer aldı.

HIZLI TREN PROJESİNDE 1/5.000’LİK HARİTA
ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Başkan Erdoğan'ın, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ‘Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı’ toplantısında açıkladığı ilk 100 günlük hedeflere göre, içinde Isparta’nın da bulunduğu Yüksek Hızlı Tren projesinde önümüzdeki 100 günlük süre içerisinde 1/5.000’lik harita üzerinde çalışmalar yapılacağı açıklandı.

PROJENİN 2018 ÖDENEĞİ
26,5 MİLYON LİRA
Bilindiği gibi; Isparta’yı yakından ilgilendiren ulaşım projesi olan Hızlı Tren. Yaklaşık 5 yıl önce Isparta gündemine gelen Eskişehir – Kütahya - Afyonkarahisar- Burdur- Isparta – Antalya Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi için çalışmalar sürüyor. Bu konuda 2018 Yılı Yatırım Programı'na 26 milyon 532 bin TL ödenek ayrıldı. Ancak, projenin tamamlanmasının 2023 yılına kadar süreceği belirtiliyor.

İKİ ÖNEMLİ PROJE LİSTEDE YOK!
Öte yandan, açıklanan projeler arasında Isparta – Antalya yeni duble yol projesi ile Isparta – Konya duble yol projesi bekleniyordu ancak, bu proje yer almadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.