Isparta’dan Dünyaya Satıyorlar

Isparta''nın Senirkent İlçesine bağlı Büyükkabaca Beldesinde tarım aracı olarak üretilen patpatlar Rusya, Moldovya, Gürcistan ve Kuzey Irak başta olmak üzere çok sayıda dünya ülkesine ihraç ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2013 11:56
Isparta’dan Dünyaya Satıyorlar

10 atölyede yapılan seri üretim sayesinde belde Türkiye’nin ve dünyanın patpat üretim merkezi haline geldi. Bir otomobil kadar güvenli hale getirilen patpatların piyasa değeri ise 8 bin TL.

Türkiye’nin en genç Belediye Başkanları arasında yer alan AK Partili Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, tarım aracı olarak kullanılan patpatların güvenlik donanımlarının artırılmasıyla üretiminde yeniden canlanma yaşandığını söyledi.

‘PATPAT BİZİM MODERN EŞEĞİMİZ’
Türkiye’nin birçok vilayeti başta olmak üzere Kuzey Irak, Rusya, Moldovya ve Gürcistan gibi dünya ülkelerine de patpat ihraç ettiklerini kaydeden Temurçin, “Büyükkabaca’da bizim modern eşeğimiz bu. Önceden evin önüne eşek bağlarlardı. Şimdi her evde 1 ya da 2 patpat var. Bu araçla ilaçlama yapabiliyorsun. Odun kesebiliyorsun. Su pompalayabiliyorsun” dedi.

Araçların 2 tona kadar yük taşıma kapasitelerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Temurçin, patpatların piyasa değerinin ise 8 bin TL olduğunu bildirdi. Temurçin, “Patpatlar ucuz ve az yakıt tüketiminden dolayı tercih ediliyor. Traktör 1 lira yakıyorsa, patpat altmış kuruş yakıyor” diye konuştu.

TAKSİ KADAR GÜVENLİ
Patpatın artık taksi kadar güvenli olduğuna dikkat çeken Temurçin, “pat pat üretiminin bir ara güvensiz olması nedeniyle üretimi durdurulmuştu. Ama şimdi fonksiyonel olarak daha da değiştirdik. Güvenli hale getirdik. Korumalıklar yaptık. Fren düzenekleri değişti. Taksi de nasıl güvende iseniz pat patta da o kadar güvenlisiniz” görüşlerine yer verdi.

Temurçin patpat üretiminde yaşanan tek sıkıntının değişik parçalardan üretilmesi nedeniyle patent alamadıkları olduğunu sözlerine ekledi. Bir patpat ise ortalama bir haftada teslim ediliyor. Belediye Başkanı Temurçin, üretim yapan firmaların hepsinin çalışması halinde beldede aylık 40’ın üzerinde patpat üretimi gerçekleştirilebildiğini söyledi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum