Isparta'dan Kongre İçin İmza Atıldı mı?

CHP'nin tüzük kongresi için Isparta'dan destek yok diyen İl Başkanı acaba imza atanlardan haberi yok mu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2012 13:59
Isparta'dan Kongre İçin İmza Atıldı mı?

Geçtiğimiz günlerde CHP Aydın Milletvekili, eski SDÜ Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar'ın Isparta'daki temaslarıyla ilgili olarak Yalvaç İlçe Başkanı'yla boy boy gazetelere poz verip Isparta delegelerinin genel merkezin yanında olduğunu iddia eden CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Isparta delegelerinin yarısı imza verince zor durumda kaldı.

Alınan bilgiye göre, Isparta'nın 10 genel merkez delegesinden 5'i olağanüstü tüzük kurultayı için imza verdi. Bu isimler şöyle:

Sabri Sarıkaya, Mehmet Demirbaş, Mehmet Çağan, İzzet Beydoğan, Cevdet Zeynel (Isparta).

Öte yandan bu isimlere 2 imzanın daha katılmasının beklendiği kaydedildi. Çünkü olağanüstü tüzük kurultayı için imza toplama aşamasında beraber hareket eden Önder Sav ile Deniz Baykal grubu henüz anlaşamadı. Nitekim, Metin Lütfi Baydar da Deniz Baykal'la birlikte imza vermediklerini basın açıklamasıyla duyurdu. İlerleyen günlerde anlaşma sağlanmasının beklendiği, Isparta'da imza sayısının en az 7 olacağı, kurultayın da seçimli kurultaya dönüşebileceği ileri sürülüyor.

Bu gelişmeler çerçevesinde, CHP Isparta İl Başkanı'nın önceki sözleriyle ilgili ne açıklama yapacağı merakla bekleniyor. Yorumcular, Erdoğan'ın siyasi kredisinin tükendiğini ileri sürerek, "Önümüzdeki kongre sürecinde hem il başkanı, hem de onunla beraber eden ekibin tasfiye olacağı açık. Zaten kıvranmalarının da nedeni buydu." şeklinde değerlendirmede bulundular.

Kaynak: www.ozyalvac.com

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum